Logo

Συνελήφθη ο ληστής με τη χειρουργική μάσκα - 10 ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ



 
 

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 34χρονος ληστής ο οποίος διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και φαρμακείο φορώντας χειρουργική μάσκα ή κουκούλα.

Ο κακοποιός συνελήφθη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Νωρίτερα είχε γίνει αντιληπτός να κινείται ύποπτα στην αυλή πολυκατοικίας στο Μοσχάτο. Σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί, αντιστάθηκε και τράπηκε σε φυγή. Στη συνεχεία ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένοπλων ληστειών σε καταστήματα τραπεζών και σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών.

Ο ληστής με την χειρουργική μάσκα

Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν επί μήνες. Εισέρχονταν στα καταστήματα, φορώντας είτε κουκούλα, είτε χειρουργική μάσκα. Αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί, από το Νοέμβριο του 2019, σε διάφορες περιοχές της Αττικής:

  • 4 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών
  • 4 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ
  • Μία ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο
  • Μία ένοπλη ληστεία σε ταχυφαγείο

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και πρόσφατα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για ληστείες κατά συρροή, απείθεια, ψευδή κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για να απολογηθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά