Logo

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις αρπαγής και 23 κλοπών μοτοσικλετών - Συνελήφθη 16χρονος



 
 

Δύο υποθέσεις αρπαγής και ληστείας σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού καθώς και 23 κλοπών μοτοσικλετών, εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τρία άτομα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της αρπαγής 31χρονου αλλοδαπού και της σε βάρος του ληστείας, αφαιρώντας του το ποσό των 43.000 ευρώ.

Δράστες είναι τρεις Έλληνες ηλικίας 55, 34 και 38 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, αρπαγής και αντιποίησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2019 στην περιοχή των ΚΤΕΛ Μακεδονία, οι δράστες προσέγγισαν 31χρονο αλλοδαπό κατά την αποβίβασή του από λεωφορείο, δηλώνοντάς του ψευδώς ότι είναι αστυνομικοί. Τον έδεσαν με χειροπέδες και τον οδήγησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία και αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των 43.800 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού ηλικίας 39 ετών, ως δράστης αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, του κινητού τηλεφώνου του παθόντα.

Δύο συλλήψεις για 23 κλοπές μοτοσικλετών

Στο μεταξύ συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται σε 23 κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων από περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων, ενώ επέβαιναν σε κλεμμένα δίκυκλα.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 16 ετών σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και απείθειας.

Στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη αλλοδαποί συνεργοί τους ηλικίας 17 ετών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Η δράση της συμμορίας τερματίστηκε μετά την τελευταία κλοπή δικύκλουα από την περιοχή της Καλαμαριάς για την οποία ενημερώθηκε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Μετά από εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο νεαροί οι οποίοι κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα, που είχαν αφαιρεθεί την ίδια ημέρα από τις περιοχές της Σταυρούπολης.

Οι νεαροί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε σήματα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία παραβίαζαν κόκκινα φανάρια και πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές τους τρέχοντος έτους διέπραξαν 21 ακόμη κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων (συμπεριλαμβανομένου του δικύκλου για το οποίο εκδόθηκαν οι αναζητήσεις και το οποίο εντοπίστηκε) από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με σκοπό την μετέπειτα πώληση μηχανικών και περιφερειακών εξαρτημάτων σε διάφορες «μάντρες» ανταλλακτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά