Logo

Κρήτη: Τι ψάχνουν οι αρχές για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - Ακαριαίος ο θάνατος του Λ. Καλομοίρη [φωτο]



 
 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου το διπλό φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων Κρήτης. 

Από χθες Κυριακή βρίσκεται στα χέρια των αρχών ο Μανώλης Καλομοίρης, ο οποίος παραδόθηκε και έδωσε τη δική του εκδοχή για το διπλό έγκλημα, καθώς είναι εκείνος που φέρεται να σκότωσε τον φονιά του πατέρα του Λευτέρη, Γιώργο Ξυλούρη. 

Από τα πρώτα στοχεία φαίνεται ότι μία σφαίρα ήταν αυτή που έκοψε το νήμα της ζωής του μαντιναδολόγου, Λευτέρη Καλομοίρη, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. 

Ωστόσο πολλά κρίσιμα σημεία για την προανάκριση παραμένουν ακόμα αναπάντητα, όπως είναι η απόσταση βολής της μοιραίας σφαίρας που δέχθηκε ο άτυχος Λευτέρης Καλομοίρης. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί οριστικά ένα σενάριο που διακινείται, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε εκπυρσοκρότηση.

Για όλα τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του Λευτέρη Καλομοίρη και για τα σημεία που θεωρούνται κρίσιμα για την αστυνομική προανάκριση το cretalive.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής:

Οι κάλυκες, η απόσταση και το ύψος της βολής

Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που ερευνούν οι αρχές για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο τον Λ. Καλομοίρη και τον Γ. Ξυλούρη;

Με ιδιαίτερη προσοχή συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες , που οδήγησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο διπλό φονικό και "τύλιξαν" στα μαύρα τα Ανώγεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretalive, στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν καλυκες από δύο όπλα.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν 8 κάλυκες από μικρό 9αρι και αυτές αποδίδονται στο όπλο που παρέδωσε ο 29χρονος γιος του Λ. Καλομοίρη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και ένας κάλυκας από 9αρι κανονικό που θεωρείται ότι αυτός αφορά στη σφαίρα που έπληξε θανάσιμα τον Καλομοίρη

Όπως τονίζεται, είναι κρίσιμο σε ό,τι αφορά στην ιατροδικαστική πλευρά, να διευκρινιστεί η απόσταση βολής της σφαίρας που δέχθηκε ο άτυχος μαντιναδολόγος. Αυτό προσπαθούν να το προσδιορίσουν οι ιατροδικαστές και χαρακτηρίζεται κρίσιμο στοιχείο, καθώς υπάρχει και ένα σενάριο που διακινείται περί εκπυρσοκρότησης.

Σε ότι αφορά το ύψος της βολής που δέχτηκε ο 63χρονος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε διαφορά ύψους, αυτό σημαίνει ότι ο Καλομοίρης ήταν πιο χαμηλά όταν δέχθηκε τη σφαίρα, που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον Λ. Καλομοίρη 

Ο θάνατος του μαντιναδολόγου, σύμφωνα με τα στοιχεία,  ήταν ακαριαίος. 

Μία και μοναδική σφαίρα ήταν αυτή που έκοψε το νήμα της ζωής του Λευτέρη Καλομοίρη, το βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι Ανωγείων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο 63χρονος δέχτηκε μία και θανατηφόρα σφαίρα, που με φορά από πάνω προς τα κάτω διαπέρασε την κοιλιά και βγήκε από τη σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος.  Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι έπληξε και την κεντρική αρτηρία.

Είναι ανατριχιαστικό επίσης οτι ο άτυχος μαντιναδολόγος φέρει και βάναυσα χτυπήματα στο πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε σπάσει τμήμα της γέφυρας των δοντιών του.

Σημειώνεται οτι σήμερα, μια ημέρα μετά την κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη, οι συγγενείς του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη θα του πουν το τελευταίο αντίο, την ώρα που ο γιος του θα βρίσκεται ενώπιον του Εισαγγελέα Ρεθύμνου για το φονικό που συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά το πανελλήνιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά