Logo

ΕΛ.ΑΣ.: 16 συλλήψεις για ανοικτά καταστήματα, 98 πρόστιμα για μάσκες, μετακινήσεις σε ένα 24ωρο



 
 

Συνολικά 16 άτομα συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, σε όλη την χώρα γιατί άνοιξαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρά την απαγόρευση που είναι σε ισχύ στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊού.

Αστυνομικοί βεβαίωσαν 10 παραβάσεις και συνέλαβαν 16 ιδιοκτήτρς, υπεύθυνους ή εργαζόμενους, για λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την σχετική απαγόρευση.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Αστυνομίας, από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 613 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 599 άτομα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωναϊού.

Χθες, Δευτέρα, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ανά περιφέρεια, ως εξής:

        8 στην Αττική,
        6 στο Βόρειο Αιγαίο,
        4 στη Θεσσαλονίκη και
        4 στην Κρήτη.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 263 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

        23 στην Κεντρική Μακεδονία,
        12 στη Θεσσαλονίκη,
          8 στη Θεσσαλία,
          7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
          6 στη Βόρειο Αιγαίο,
          5 στην Ήπειρο,
          4 στη Στερεά Ελλάδα,
          4 στη Δυτική Ελλάδα,
          3 στην Αττική,
          3 στην Πελοπόννησο και
          1 στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί 817 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά