Logo

Επτά συλλήψεις για τέσσερις διαρρήξεις στη Λακωνία - 10.000 η λεία [φωτο]



 
 

Πάνω από 10.000 ευρώ ήταν η λεία επτά κακοποιών από έξι διαρρήξεις σε σπίτια στη Λακωνία.

Αστυνομικοί συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας στις Κροκεές Λακωνίας, επτά μέλη της σπείρας, τέσσερις άνδρες ηλικίας από 24 έως 40 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας από 22 έως 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί των τμημάτων Ευρώτα και Μολάων, από τις 22-10-2019 έως και τις 10-5-2020, στη Σκάλα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε σπίτια και μία δημοτική αίθουσα.

Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, κυνηγετικό όπλο, ηχείο ήχου και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Όσα από τα κλοπιμαία βρέθηκαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ηλεκτρικό εργαλείο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά