Logo

ΕΛ.ΑΣ.: 95 πρόστιμα για μάσκες, αποστάσεις, μετακινήσεις σε ένα 24ωρο



 
 

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από αστυνομικούς σε όλη την χώρα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού, με τους αστυνομικούς να επιβάλουν συνολικά 95 πρόστιμα σε όλη την χώρα.

Χθες, Τρίτη, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
        10 στην Αττική,
          7 στο Βόρειο Αιγαίο,
          4 στη Δυτική Ελλάδα,
          1 στην Ήπειρο και
          1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 286 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Επίσης, αστυνομικοί βεβαίωσαν το τελευταίο 24ωρο 72 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ανά περιφέρεια, ως εξής:
        30 στην Κεντρική Μακεδονία,
        12 στην Αττική,
        11 στη Θεσσαλονίκη,
          8 στη Δυτική Ελλάδα,
          4 στη Θεσσαλία,
          3 στη Στερεά Ελλάδα,
          2 στην Πελοπόννησο,
          1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
          1 στη Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Αστυνομίας, από την έναρξη του μέτρου τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί 889 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Εξάλλου, χθες συνελήφθη ένας υπεύθυνος καταστήματος για λειτουργία της επιχείρησης του υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την σχετική απαγόρευση.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν συλληφθεί 600 άτομα και έχουν βεβαιωθεί 614 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-5-2020 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Αστυνομικά