Logo

ΕΔΕ για ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στο Ηράκλειο [φωτο]



 
 

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό άνδρα από αστυνομικούς στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί πέρασαν τον άνδρα για …Πακιστανό. Τον χτύπησαν, τον έγδυσαν και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία.

Όπως αναφέρει το «candiadoc», το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο άνδρας, πατέρας τριών παιδιών,  επέστρεφε από τη δουλειά του με μοτοσικλέτα.

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον σταμάτησαν για έλεγχο στην περιοχή της Αμμουδάρας, φωνάζοντάς του «Πακιστανέ σταμάτα».

Ο πολίτης δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα να ακολουθησει η καταδίωξη του από την ομάδα ΔΙΑΣ. Τον σταμάτησαν, τον χτύπησαν στο πρόσωπο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με τον πολίτη, στο Αστυνομικό Τμήμα προσπάθησαν να του «φορτώσουν» ένα ψαλίδι ως όπλο και διάφορες κατηγορίες όπως απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής, απειλές και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως δήλωσε, θα προχωρήσει σε καταγγελία στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς όπως καταγγέλλει, «με απειλούν ότι θα με βρουν έξω».

Όπως μεταδίδει το cretalive, από την πλευρά τους οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ο έλεγχος έγινε σε κεντρικό σημείο και παρουσία κόσμου. Δηλώνουν “σοκαρισμένοι” και αναφέρουν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του για τα όσα τους καταλογίζει.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στο διαδίκτυο, ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την ηγεσία της Αστυνομίας πως έχει διαταχθεί διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

"Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αφορούν καταγγελία ιδιώτη για βιαιοπραγία σε βάρος του από αστυνομικούς απογευματινές ώρες της 18-05-2020 σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, γνωρίζεται ότι από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης", αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά