Logo

Φυλακές Νιγρίτας: Κλιματιστικά, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου και τουαλέτες με ψηφιδωτά [φωτο]



 
 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί κατά την έφοδο που έκαναν στις φυλακές στη Νιγρίτα Σερρών, στα κελιά-σουίτες κρατουμένων.

Σε έρευνα που έκαναν, εντόπισαν σε κελιά κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους κλιματιστικά, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με ξυλοκάρβουνα, ηλεκτρικούς καταψύκτες, ψυγεία και τουαλέτες με …ψηφιδωτά!

Επίσης, έγινε σωματική έρευνα σε 62 κρατούμενους.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 83 αστυνομικοί από την Ασφάλεια και Δίωξη Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ., ενώ χρησιμοποιήθηκαν και 6 αστυνομικοί σκύλοι.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 30 κρατούμενοι, 13 Έλληνες και 17 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται - κατά περίπτωση- με τα ναρκωτικά, τα όπλα, την προμήθεια κινητού τηλεφώνου και για αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Η έφοδος έγινε λίγες ημέρες μετά την αιματηρή συμπλοκή την περασμένη Δευτέρα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων κρατουμένων.

Τα ...ευρήματα εντόπισαν οι αστυνομικοί σε κελιά όπου μένουν μέλη της «ρωσικής μαφίας», Ελληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι.

Στην πτέρυγα όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών, διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή τους στο κατάστημα κράτησης  ογκοδέστατων αντικειμένων, όπως ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ.) οικιακός εξοπλισμός και είδη κουζίνας, γυάλινη πρόσοψη τζακιού, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 30 κρατούμενοι, 13 Έλληνες και 17 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται - κατά περίπτωση- με τα ναρκωτικά, τα όπλα, την προμήθεια κινητού τηλεφώνου και για αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα, οινοπνευματώδη, ναργιλέδες, μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και ένας αυτοσχέδιος αποστακτήρας.

Πιο αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 22 κινητά τηλέφωνα
  • πλήθος φορτιστών και ακουστικών
  • 10 ξύλινες και μεταλλικές ράβδοι
  • 10 μαχαίρια και μεταλλικές λάμες
  • συσκευές αποθήκευσης αρχείων (usb)
  • ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικά χάπια
  • 252,55 ευρώ και ψαλίδι

  • αυτοσχέδιο αποστακτήριο
  • συσκευασίες με ουσίες, αγνώστου σύστασης
  • ναργιλές και πακέτα τσιγάρων.

Ας σημειωθεί πως σε ανάλογη έρευνα πριν από ενάμιση χρόνο είχαν βρεθεί κελιά-σουίτες και στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα κρατούμενοι  επιδείκνυαν στα social media μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινούσαν στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά