Logo

Καλαμαριά: Πολίτης κλείδωσε διαρρήκτες σε πολυκατοικία - 5 συλλήψεις [φωτο]



 
 

Είδε τους διαρρήκτες να έχουν εισβάλει στο σπίτι του και τους κλείδωσε μέσα στην πολυκατοικία.

Ο λόγος για τον 48χρονο ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης ο οποίος διαπίστωσε το βράδυ της Παρασκευής ήταν σε εξέλιξη διάρρηξη στην οικία του, ενώ αυτός ήταν απ' έξω.

Αστραπιαία τους κλείδωσε μέσα στην πολυκατοικία και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Φεύγοντας από το σπίτι με κοσμήματα, πολύτιμα αντικείμενα και το ποσό των 300 ευρώ, οι τρεις διαρρήκτες έσπασαν την κλειδωμένη εξώπορτα και διέφυγαν με τα κλοπιμαία, με το αυτοκίνητο που τους περίμενε συνεργός τους.

Ακολούθησαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στην περιοχή του Ευόσμου.

Τα μέλη της σπείρας είναι Έλληνες ηλικίας 23, 26, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής και συμμορίας.

Επίσης, συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της υπόθαλψης, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς έκρυψε στο σπίτι του δύο από τα μέλη της συμμορίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα, μέρος των οποίων ανήκουν στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν από το όχημα που χρησιμοποίησαν οι διαρρήκτες αλλά και στην κατοχή δύο εξ’ αυτών, κλειδιά που αφαιρέθηκαν από της οικία του 48χρονου, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που έκλεψαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας νωρίτερα, διέρρηξαν ένα ακόμη διαμέρισμα στην ίδια περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλα αδικήματα.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά