Logo

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα "νονών της νύχτας" και διακίνησης αναβολικών στη Μεσσηνία [βίντεο+φωτο]



 
 

Εγκληματική οργάνωση εκβιαστών και διακινητών ναρκωτικών, συμπληρωμάτων διατροφής και αναβολικών, εξαρθρώθηκε στη Μεσσηνία.

Τα μέλη του κυκλώματος των "νονών της νύχτας" που εκβίαζε επιχειρηματίες και διακινούσε αναβολικά, συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα και την Αθήνα, μετά από πολύμηνη έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών).

Πρόκειται για δέκα Έλληνες ηλικίας 25 έως 52 ετών και έναν 34χρονο αλλοδαπό, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας 32χρονος ημεδαπός συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 εγκληματική οργάνωση σε περιοχή της Καλαμάτας, με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκβίαζαν ιδιοκτήτες καφετεριών, μπαρ και νυκτερινών κέντρων, ασκώντας σωματική βία ή απειλώντας ιδιοκτήτες και εργαζομένους καταστημάτων.

Τρεις από αυτούς, ο 45χρονος ημεδαπός και ο 34χρονος αλλοδαπός, καθώς και ο 32χρονος ημεδαπός που αναζητείται, προέκυψε, ότι από τις αρχές του 2020, δραστηριοποιούνταν στη προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων μέσων και συγκεκριμένα αναβολικών ουσιών, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης ερασιτεχνών αθλητών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 50.207,80 ευρώ
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, υπολογιστές παλάμης, μέσα αποθήκευσης κ.λ.π.)
  • φυσίγγια πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων
  • ένα πιστόλι, άνευ άδειας μετά τριών γεμιστήρων
  • αναβολικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή και σε μορφή χαπιών
  • πληθώρα ιδιόχειρων σημειώσεων σχετικών με τη διερευνώμενη υπόθεση
  • μία μηχανή καταμέτρησης κερμάτων
  • μία μηχανή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων
  • τρία αυτοκίνητα
  • μία μοτοσικλέτα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Επίσης, συνελήφθη μία 28χρονη που κατείχε δέκα ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Μετά την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα για την απαγγελία ποινικών διώξεων, οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή τμηματικά από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Η γυναίκα που είχε συλληφθεί γιατί βρέθηκαν στην κατοχή της ναρκωτικά χάπια, αφέθηκε ελεύθερη.

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά