Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε σπίτια και επιχειρήσεις σε Κρήτη και Αττική



 
 

Έξι μέλη σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες από σπίτια και επιχειρήσεις αλλά και κλοπές οχημάτων συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Κρήτης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης επιχείρηση σε περιοχές των Νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Αττικής όπου συνελήφθησαν τέσσερεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ατόμων ως εμπλεκόμενων σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εξιχνιάστηκαν μία ληστεία, τρεις διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες και επιχειρήσεις, και τρείς διακεκριμένες κλοπές οχημάτων.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και ένας αμφορέας.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, από τον Ιούλιο του 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων, οικιών και επιχειρήσεων στις περιοχές Αττικής, Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Ως προς τη μεθοδολογία, αρχικά αφαιρούσαν οχήματα που θα χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών τοποθετώντας πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, εντόπιζαν τις οικίες-στόχους και προχωρούσαν στην κατόπτευση τους.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής οχημάτων σε περιοχή της Αττικής, μια ληστεία σε επιχείρηση, τρεις κλοπές- διαρρήξεις σε οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Αττικής, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και διάφορα εμπορεύματα (καπνικά προϊόντα και οινοπνευματώδη ποτά).

Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δραστηριότητας εντάσσονται και οι δύο υποθέσεις κλοπών σε σπίτια που εξιχνιάστηκαν στις 28-2-2020 και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα εκ των οποίων τα τρία άτομα είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Οι τέσσερις δράστες που είναι ήδη κρατούμενοι, εμπλέκονται σε ακόμα τέσσερις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων και μια υπόθεση ληστείας, κατά το χρονικό διάστημα από 16-10-2018 έως 28-4-2019 σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου.

Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά