Logo

Φυλακές Χαλκίδας: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος - Επιχείρησε να "περάσει" χάπια και κινητά τηλέφωνα [φωτο]



 
 

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο, που υπηρετεί στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, πέρασαν οι διωκτικές αρχές την Τετάρτη.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη αμέσως μόλις ανέλαβε υπηρεσία, γύρω στις 18:30 το απόγευμα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που του έγινε κατά την είσοδό του στο Κατάστημα Κράτησης. 

Συγκεκριμένα, μέσα στο σακίδιο του σωφρονιστικού υπαλλήλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 204 χάπια σε τρεις συσκευασίες, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και δέκα κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, που προφανώς προορίζονταν για κρατούμενους. 

Για τον συγκεκριμένο σωφρονιστικό υπάλληλο φέρεται ότι είχε πληροφορίες ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης, ο οποίος και ζήτησε τον έλεγχό του. 

Τα χάπια, τα οποία ενδεχομένως να είναι ναρκωτικά, εξετάζονται, ενώ ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς υπηρετούσε στο Κατάστημα Κράτησης με 8μηνη σύμβαση εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έπειτα από σχετικές πληροφορίες πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους αιφνιδιαστική έρευνα στο ατομικό σακίδιο που έφερε ο εν λόγω συνάδελφός τους, τη στιγμή που έμπαινε στις φυλακές για να αναλάβει υπηρεσία.
Από τη διενεργηθείσα έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 203 ναρκωτικά δισκία ecstasys
  • 10 συσκευασίες πακέτου σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
  • 10 κάρτες sim
  • 5 κινητά τηλέφωνα και 5 ακουστικά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, το οποίο ανέλαβε την προανάκριση.

Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς για την εισαγωγή των παραπάνω ειδών στο κατάστημα κράτησης Χαλκίδας θα ελάμβανε 800 ευρώ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο είχε προβεί σε άλλες τέσσερις παρόμοιες πράξεις, αποκομίζοντας 1.700 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του ασκήθηκε δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα και παραπέμφθηκε για απολογία στον ανακριτή Χαλκίδας.
Παράλληλα, κινήθηκαν οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του συλληφθέντα σωφρονιστικού υπαλλήλου.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά