Logo

Σέρρες: Εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις σπιτιών σε χωριά - 2 συλλήψεις



 
 

Δύο μέλη σπείρας που είχε διαπράξει 12 διαρρήξεις σπιτιών το τελευταίο τρίμηνο σε χωριά των Σερρών, συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, συνέλαβαν τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, δύο 'Ελληνες, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα δύο συνεργών τους με τους οποίους διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές των Σερρών.

Όπως πρόεκυψε, από τα μέσα Απριλίου του 2020 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, κυρίως από σπίτια σε χωριά των Σερρών.
 
Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από 20 Απριλίου έως 8 Ιουνίου είχαν διαρρήξει συνολικά 12 σπίτια, παραβιάζοντας τις εισόδους ή τα παράθυρα των σπιτιών.

Σε οκτώ περιπτώσεις κατάφεραν και αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα η αξία των οποίων εκτιμάται στις 7.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.
Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, καθώς και ένα μοτοποδήλατο, το οποίο είχαν αφαιρέσει στις 7 Ιουνίου 2020 από περιοχή των Σερρών και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Παράλληλα. συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά