Logo

Επίθεση με βιτριόλι: Συνελήφθη η 35χρονη - Βρέθηκαν περούκα, τηλεκάρτα και καμπαρντίνα [φωτο]



 
 

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή της 35χρονης μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισής της, κατά την οποία δεν ομολόγησε εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία προσήχθη. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η σύλληψη της 35χρονης, δεν είναι σχετική με την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, αλλά με το αδίκημα της απείθειας, πλημμελημα που αφορά τη διαδικασία σύλληψής της.

Για το πλημμέλημα αυτό η 35χρονη οδηγήθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Αρχικά η 35χρονη είχε προσαχθεί  στα γραφεία της Ασφάλειας Αθηνών και ανακρίθηκε ως ύποπτη και ανακρίθηκε ως ύποπτη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα.

Μετά από πολυήμερες έρευνες και στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση, κάλεσαν για κατάθεση μια γυναίκα που φέρεται να έχει σχέση με την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της 20ής Μαΐου στη λεωφόρο Θησέως.

Η 35χρονη εντοπίστηκε έξω από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου.

Οι αστυνομικοί που την προσήγαγαν, βρήκαν στην τσάντα της μία περούκα αλλά και μια τηλεκάρτα που εξετάζεται αν είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε στις κλήσεις της σε εταιρεία ραδιοταξί για τη μεταφορά της από και προς το σημείο της επίθεσης.

Επίσης, βρέθηκε η καμπαρντίνα που φορούσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για προσαγωγή και όχι για σύλληψη.

"Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020", αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αρνείται τις κατηγορίες

Η ύποπτη αρνείται τις σε βάρος της κατηγορίες.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της, οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο σπίτι της όπου πραγματοποιήθηκε κατ' οίκον έρευνα.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία για τον σχηματισμό δικογραφίας, ενώ θα κάνουν και ανάλυση της φωνής της.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει ταυτοποίηση με φωτογραφία της στην Ιωάννα που παραμένει στο νοσοκομείο.

Στην Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει για την υπόθεση και δεύτερη γυναίκα η οποία θεωρείται πως έπαιξε ρόλο στην επίθεση με το βιτριόλι.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης αναμένεται η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη και να αποσταλεί η κατηγορούμενη μαζί με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα.

Την "πρόδωσε" η τηλεκάρτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στοιχείο που φαίνεται ότι «πρόδωσε» την 35χρονη, είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί που τη μετέφερε από και προς το σημείο της επίθεσης.

Η φερόμενη ως δράστιδα είναι μία γυναίκα από την Αθήνα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα δεν ανήκε στον αρχικό κύκλο των υπόπτων από το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης που είχαν βρεθεί στο μικροσκόπιο των αστυνομικών.

Πρόκειται για ιδιωτική υπάλληλο σε δικηγορική εταιρεία που συνεργαζόταν με την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν η παθούσα.

Η βασική ύποπτη κατάγεται από τον ίδιο νομό με την Ιωάννα, γεγονός που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση, ενώ έχει έντονη δραστηριότητα στα social media.

Δείτε φωτογραφίες της στα social media

Φέρεται να διατηρούσε περιστασιακή σχέση με άντρα ο οποίος είχε προσωπική επαφή με την άτυχη 34χρονη, η οποία φαίνεται πως θεωρήθηκε από την ύποπτη ως “εμπόδιο” για να υπάρξει μόνιμος δεσμός μαζί του.

Το ενδεχόμενο αυτό αρνούνταν ο άνδρας που ήταν "μήλον της έριδος" για τη δράστιδα.  Αστυνομικοί μιλούν για “εμμονή” της γυναίκας σε βάρος της 34χρονης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στα ίχνη της βασικής υπόπτου από σειρά πληροφοριών κι ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν ισχυρά άλλοθι.

Εκτός από την τηλεκάρτα, επιβαρυντικά στοιχεία αποτελεί η ανάλυση κλήσεων στα σημεία εμφάνισης της 34χρονης (Καλλιθέα, Συγγρού στο ύψος του Φίξ, Ακαδημίας, Παγκράτι), η μαρτυρία οδηγού ταξί καθώς και άλλα στοιχεία.

Ο οδηγός ταξί έριξε φως στην υπόθεση

Ο οδηγός που είχε εντοπιστεί λίγα 24ωρα μετά την επίθεση, κατέθεσε στους αστυνομικούς, η γυναίκα ζήτησε να μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μία ημέρες. Όπως είπε, την είχε παραπέμψει στην εταιρεία ραδιοταξί για να συνεννοηθεί. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια, μπλούζα με μακρύ μανίκι και πιθανότατα φορούσε περούκα.

Η δράστιδα συνεννοήθηκε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και το ταξί την περίμενε κάθε πρωί στην Καλλιθέα, σε απόσταση αναπνοής από το γραφείο της 34χρονης για να τη μεταφέρει στα ραντεβού. Με τον τρόπο αυτό, η άγνωστη γυναίκα εξασφάλισε άμεση διαφυγή από το σημείο της επίθεσης.

Η μαρτυρία του οδηγού ταξί ήταν καθοριστική, καθώς είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τα δρομολόγια που έκανε η άγνωστη γυναίκα από την Καλλιθέα προς το Μετς και από την Καλλιθέα προς τη λεωφόρο Συγγρού. Με αυτό το δεδομένο, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στοιχεία για τα κινητά τηλέφωνα που εξέπεμπαν σήμα σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες από τα σημεία όπου κινήθηκε η 35χρονη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά