Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη - 6 συλλήψεις [φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε συμμορία που είχε ρημάξει τον τελευταίο μήνες πολλές κλοπές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η σπείρα δρούσε στο Ωραιόκαστρο, Πανόραμα, Πεύκα, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Περαία Θεσσαλονίκης. 

Όπως προέκυψε είχαν διαπράξει 12 διαρρήξεις σπιτιών, μία διάρρηξη Ιερού Ησυχαστηρίου, μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής αυτοκινήτων και πέντε κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η λεία των κλοπιμαίων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 40.950 ευρώ.

Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποίησαν έξι μέλη της συμμορίας και οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψη τους, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Συνελήφθησαν έξι ημεδαποί ηλικίας 45, 39, 27, 47, 22 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσες και σε απόπειρα», «Πλαστογραφίας υπό τη μορφή της κατάρτισης και χρήσης πλαστού εγγράφου», «Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών», «Απείθειας» και για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων και εκρηκτικών».

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, σε σπίτια των συλληφθέντων, στις περιοχές του Λαγκαδά, Υψωμάτων Διαβατών και Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων επαναληπτική καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο, τέσσερις φορητοί ασύρματοι συντονισμένοι σε συχνότητες της αστυνομίας, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κοσμημάτων.

Επίσης, κατασχέθηκαν οκτώ αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων ή στενών συγγενών τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά