Logo

Λιμάνι Πειραιά: Συνελήφθησαν δύο "βαποράκια" που μετέφεραν 11 κιλά ηρωίνη στην Κρήτη και τη Ρόδο [φωτο]



 
 

Μια 47χρονη Ελληνίδα και ένας 25χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά πριν επιβιβαστούν σε πλοία για να μεταφέρουν πάνω από 11 κιλά ηρωίνη που θα μετέφεραν στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Αττικής και οι λιμενικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έστησαν καρτέρι στα δύο "βαποράκια του λευκού θανάτου" το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες για τη δράση μέλους της σπείρας που είναι έγκλειστο σε φυλακή.

Η 47χρονη διαδραμάτιζε το ρόλο του μεταφορέα. Ο 25χρονος συλληφθείς και τα άλλα μέλη που αναζητούνται, ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο τους πήγαν στο λιμένα του Πειραιά με αυτοκίνητο. Εξέδωσαν εισιτήριο με προορισμό τη Ρόδο.

Λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, αλειμμένες με οδοντόκρεμα, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 11.225 γραμμαρίων

  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
  • Αποκόμματα εισιτηρίων για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης και αντίστροφα.

Από την προανάκριση προέκυψε πως εκτός από τους δύο συλληφθέντες εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση ακόμα έξι άτομα, τρία από τα οποία είναι έγκλειστοι φυλακών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά