Logo

Σύλληψη 26χρονης για τη δολοφονία 28χρονου φιλάθλου στη Θεσσαλονίκη - Τον παρέσυρε με αυτοκίνητο



 
 

Με τη συμπλήρωση έξι μηνών από τη δολοφονία 28χρονου Βούλγαρου φιλάθλου στον οποίο είχαν στήσει καρτέρι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη μια 26χρονη ως δράστιδα της ανθρωποκτονίας.

Ο 28χρονος Βούλγαρος βρήκε τραγικό θάνατο στις 5 Ιανουαρίου 2020, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής. Ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα επεισοδίου μεταξύ οπαδών ομάδων της Θεσσαλονίκης. 

Ο άτυχος άνδρας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να διαφύγει από τη μανία νεαρών οπαδών του ΠΑΟΚ που τον καταδίωκαν για να τον χτυπήσουν.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα έγινε ταυτοποίηση των στοιχείων των οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι συμμετείχαν σε επίθεση σε βάρος ατόμων στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, μεταξή των οποίων και ο άτυχος 28χρονος.

Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς ηλικίας 24 έως 48 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες, Δευτέρα, η 26χρονη ημεδαπή δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης της Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, άλλοι δύο ημεδαποί 26 και 24 ετών, όπως επίσης και η 26χρονη γυναίκα για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής έπειτα από καθοδήγηση και πληροφορίες που τους παρείχαν ο 48χρονος και η 26χρονη και ανέμεναν προκειμένου να εκδηλώσουν την επίθεση.

Μάλιστα το αυτοκίνητο με το οποίο παρασύρθηκε ο αλλοδαπός, το είχε εκμισθώσει ο 48χρονος άντρας από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ας σημειωθεί ότι ο άτυχος Τόσκο Μποτζατζίτσκι, μαζί με άλλους ομοεθνείς του, είχαν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ. Ο 28χρονος ήταν από τα σημαίνοντα στελέχη των οργανωμένων οπαδών της Μπότεφ του Πλόβντιβ, οι οποίοι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος 28χρονος με τους συμπατριώτες του οι οποίοι φορούσαν διακριτικά της ομάδας του Άρη, έπιναν καφέ, όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων που κρατούσαν σιδερολοστούς.
Οι κρανοφόροι, οι οποίοι ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, άρχισαν να χτυπούν τους Βούλγαρους. Δύο από αυτούς έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, ενώ ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας τον δρόμο. Οι κρανοφόροι τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν και τον άφησαν στο οδόστρωμα αιμόφυρτο. Εκείνη την ώρα, πέρασε το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes που οδηγούσε η 26χρονη περνώντας πάνω από τον 28χρονο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά