Logo

Πολυμελής σπείρα διακινητών του "λευκού θανάτου" σε Βικτώρια, Πεδίο Άρεως - 17 συλλήψεις



 
 

Συνολικά 17 μέλη σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, της Πλατείας Αιγύπτου, του Πεδίου του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συνολικά 18 επιμέρους επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της σπείρας, συλλαμβάνοντας συνολικά 17 αλλοδαπούς, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα 10 μέλη που αναζητούνται.

Επίσης, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται τέσσερις αλλοδαποί ήδη έγκλειστοι φυλακών της χώρας.

Η αστυνομική επιχείρηση εκτυλίχθηκε από τις απογευματινές ώρες της 26-6-2020 έως τις πρωινές ώρες της 28-6-2020 στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν με αποτέλεσμα τη σύλληψη των 17 μελών της οργάνωσης.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα δραστηριοποιούνταν από τα μέσα του 2019, στη διακίνηση ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης ήταν αρχικά δύο αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, οι οποίοι μετά την προφυλάκισή τους, ανέθεσαν τη διεύθυνση της οργάνωσης, σε δύο άλλους αλλοδαπούς, ο ένας από τους οποίους συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα αρχηγικά μέλη στρατολογούσαν μικροδιακινητές, στους οποίους σε καθημερινή βάση «χρέωναν» μικροποσότητες ναρκωτικών που είχαν αποκρύψει σε διάφορα σημεία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Οι διακινητές όφειλαν στο τέλος της ημέρας να τους παραδώσουν τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Χαρακτηριστικό της δράσης των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, αποτελεί το γεγονός ότι βιαιοπραγούσαν σε βάρος των μικροδιακινητών, σε περιπτώσεις που οι τελευταίοι τους παρέδιδαν λιγότερα χρήματα από αυτά που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες που τους είχαν «χρεωθεί».

Από τις 18 έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 137 γραμμάρια ηρωίνης
  • 65 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
  • το χρηματικό ποσό των 498 ευρώ
  • 4 μαχαίρια
  • 1 πριόνι
  • 2 ξύλινα κλομπ
  • κινητά τηλέφωνα
  • πλήθος κενών συσκευασιών για ναρκωτικές ουσίες

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά