Logo

Ρόδος: Συνελήφθησαν Τούρκος και γυναίκα από το Μαρόκο για εμπορία γυναίκας και βιασμό σε Μύκονο και Τήνο



 
 

Ένας 37χρονος Τούρκος και μία 57χρονη γυναίκα από το Μαρόκο συνελήφθησαν στη Ρόδο, καθώς αναζητούνταν για υπόθεση παράνομης κατακράτησης και βιασμού 49χρονης από την Πολωνία στην Τήνο και τη Μύκονο το καλοκαίρι του 2013.

Αρχικά συνελήφθη η 57χρονη, εναντίον της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου, για κάθειρξη 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπου κατά συναυτουργία και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον 37χρονο Τούρκο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπου, η οποία επίσης εκκρεμούσε σε βάρος του.

Έτσι προχθές το πρωί εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης χρησιμοποιούσε διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το τοπικό site της Ρόδου, rodiaki.gr, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 25 έως 31-07-2013 στη Μύκονο και από 31-7-2013 έως 1-8-2013 στην Τήνο, η τότε 50χρονη από το Μαρόκο και 30χρονος Τούρκος, παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά έγγραφα της τότε 42χρονης από την Πολωνία και ασκώντας της σωματική βία και απειλές, την εξωθούσαν στην επαιτεία, εισπράττοντας τα χρήματα που συγκέντρωνε.

Όταν δεν επαιτούσε, κρατούσαν κλειδωμένη τη γυναίκα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που διέμεναν.

Παράλληλα ο 37χρονος με τη βοήθεια της 57χρονης την υποχρέωνε με τη βία σε συνουσία.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά