Logo

Κύκλωμα αρχαιοκαπήλων, χρυσοθήρων, λαθρέμπορων και πλαστογράφων με "πρωταγωνιστή" Αστυνομικό Διευθυντή



 
 

Μεγάλη έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κιλκίς. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εξάρθρωση ενός τεράστιου κυκλώματος ένστολων το οποίο ενέχεται σε ένα ευρύ φάσμα παράνομων δραστηριοτήτων. 

Λαθρανασκαφές, αρχαιοκαπηλία, λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμα και  διακίνηση πλαστών διαβατηρίων και άλλων εγγράφων σε μή νόμιμους μετανάστες περιλαμβάνονταν στο... ενεργητικό του κυκλώματος. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως έχουν συλληφθεί 14 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων είναι και Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής, καθώς και ακόμη τρεις αστυνομικοί. Μάλιστα, για τον Αστυνομικό Διευθυντή οι πηγές σχολίαζαν ότι είχε  «σκάψει όλο τον νομό ψάχνοντας για λίρες και χρυσό».

Η έρευνα για τον σχηματισμό δικογραφίας συνεχίζεται και δεν αποκλείεται μέχρι την ολοκλήρωσή της, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να προκύψουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται, ενδεχομένως και άλλοι αστυνομικοί της ευρύτερης περιοχής 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό χρυσού, με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων και αρχαίων αντικειμένων, πραγματοποιώντας συστηματικά λαθρανασκαφές. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μηχανήματα και χρήματα, 

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά