Logo

Φυτεία κάνναβης στο Αλιβέρι - Συνελήφθησαν δύο καλλιεργητές [βίντεο+φωτο]



 
 

Φυτεία με 40 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή στο Αλιβέρι της Ευβοίας.

Αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και την έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης προσέγγισαν τη φυτεία με δίκυκλη μοτοσικλέτα δύο αλλοδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, οι οποίοι πότιζαν τα 40 δενδρύλλια.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα, ο οποίος αντιστάθηκε της σύλληψης του.

Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει από το σημείο και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το σπίτι της σε περιοχή του Αλιβερίου.

Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 40 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 0,50 έως και 1,80 μέτρων, τα οποία καλλιεργούσαν μέσα σε θαμνώδη πυκνή βλάστηση, για να μην φαίνονται εύκολα.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (ξέφωτα), βρέθηκαν τοποθετημένες πληθώρα πλαστικών δεξαμενών νερού και λάστιχα για το πότισμα των δενδρυλλίων, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, διάφορα εργαλεία – σύνεργα και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών και στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με εμφανή υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών
  • πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών
  • μηχάνημα αεροστεγούς σφράγισης των νάιλον συσκευασιών
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια φύσεως αδικήματα.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η αλλοδαπή στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον Ανακριτή Χαλκίδας για να απολογηθούν.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της Αστυνομίας στη χασισοφυτεία

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά