Logo

Εξαρθρώθηκαν σπείρες που έκλεβαν σκάφη και εξωθούσαν ανήλικη στην πορνεία [φωτο]



 
 

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που ενέχονται σε δεκάδες κλοπές και υπόθεση μαστροπείας, εξαρθρώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα.

Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ενώ εξιχνιάσθηκαν περισσότερες από 50 υποθέσεις κλοπών σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών, διαρρήξεων και ζωοκλοπών.

Τα μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικη κοπέλα.

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στον Αστακό και στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από την Ασφαλεία Πατρών.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης, της μαστροπείας, της ζωοκλοπής, της κατοχής ναρκωτικών, της κατοχής όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τεσσάρων συνεργών τους, ενός αλλοδαπού και τριών ημεδαπών, οι οποίοι αναζητούνται.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελείται από τέσσερις άνδρες, έναν αλλοδαπό που αναζητείται και τρεις ημεδαπούς, από τους οποίους έχει συλληφθεί ο ένας ημεδαπός.

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο διέπρατταν κλοπές σκαφών, εξαρτημάτων αυτών, εξωλέμβιων μηχανών και διαρρήξεις αποθηκών με σχετικά αντικείμενα σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια οι δράστες, είτε πωλούσαν τα κλοπιμαία ως εξαρτήματα σε κατάστημα που διατηρεί ο ένας από αυτούς, είτε μέσω εικονικών παραστατικών εξαγωγής που εκδίδονταν από τον ίδιο. Τα εξήγαγαν στην Αλβανία, καταθέτοντας στο Τελωνείο εικονικά έγγραφα-τιμολόγια.

Αναστολή λειτουργίας της σπείρας λόγω ...κοροναϊού!

Όταν ξέσπασε η επιδημία του κοροναϊού και τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου-εξόδου πολιτών από και προς το εξωτερικό, τότε ο Αλβανός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δεν είχε την δυνατότητα να εισέρχεται στην Ελλάδα, να διαπράττει κλοπές και να επιστρέφει στην Αλβανία, η δράση της Α΄ εγκληματικής οργάνωσης διακόπηκε.

Τότε συστάθηκε η δεύτερη εγκληματική οργάνωση από έναν ημεδαπό συνεργό του.

Η νέα εγκληματική οργάνωση αποτελείται από τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Όλοι τους έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της που ήταν μέλος και στην πρώτη.

Οι συλληφθέντες διέπρατταν κυρίως κλοπές και ζωοκλοπές κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Εξωθούσαν ανήλικη στην πορνεία

Παράλληλα, τρία από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, εξωθούσαν στην πορνεία μια ανήλικη κοπέλα, εκδίδοντάς την σε άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες εξώθησαν την ανήλικη στην πορνεία, τουλάχιστον πέντε φορές, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Από την ερεύνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις έχουν διαπράξει σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας:

  • 21 κλοπές εξωλέμβιων μηχανών

  • 10 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής σκαφών

  • 3 διαρρήξεις σε αποθήκες με ναυτικό εξοπλισμό
  • 2 κλοπές τρέιλερ μεταφοράς σκαφών
  • 8 ζωοκλοπές αφαιρώντας συνολικά 55 αμνοερίφια
  • 4 κλοπές σε οχήματα (μετασχηματιστές, καύσιμα, μπαταρίες).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά