Logo

Απάτες μέσω διαδικτύου: "Έκαναν φτερά" 59.000 ευρώ για πωλήσεις ανύπαρκτων αυτοκινήτων και σκαφών



 
 

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες μέσω διαδικτύου σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αργοστολίου στην Κεφαλονιά.

Συνολικά 30 απάτες είχαν διαπράξει μέσω διαδικτύου οκτώ μέλη της σπείρας, έξι από τα οποία συνελήφθησαν στην Κεφαλονιά και την Πάτρα.

Η σπείρα που δραστηριοποιούνταν από τον Οκτώβριο του 2019 φέρεται να έχει εξαπατήσει 30 πολίτες σε όλη την χώρα από τους οποίους αφαίρεσαν τουλάχιστον 59.000 ευρώ.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Κεφαλονιά και μια γυναίκα σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας Πάτρας.

Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο συνεργοί τους οι οποίοι αναζητούνται.

Πώς έστηναν τις διαδικτυακές απάτες

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πελάτες οι οποίοι κατέβαλαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προκαταβολή για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε πως είχαν απλώσει τα ...δίχτυα τους σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του διαδικτύου είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν 30 άτομα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο και αλλού. 

Από τα 29 ανυποψίαστα θύματα τους αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος από τις προκαταβολές που ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 59.104 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Μόνο ο ένας από τους 30 πελάτες δεν τους έδωσε προκαταβολή και δεν έχασε τα λεφτά του...

Αξιοσημείωτο, είναι τα ιδιαίτερα μέτρα που λάμβαναν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim , διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ καθώς και ένα αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά