Logo

Μύκονος: Συνελήφθη ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ [βίντεο+φωτο]



 
 

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ (Harry Maguire) συνελήφθη στη Μύκονο καθώς φέρεται να συμμετείχε σε επίθεση κατά αστυνομικών μετά από ένα καυγά έξω από μπάρ στο «νησί των ανέμων».

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός εντοπίστηκε από αστυνομικούς τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από μπαρ μετά από άγριο επεισόδιο που φέρεται να είχε με άλλους συμπατριώτες του στη Μύκονο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, πολίτες  ενημέρωσαν την αστυνομία μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ότι δύο παρέες Άγγλων τσακώνονταν έξω από μπαρ.

Όταν οι αστυνομικοί παρενέβησαν για να σταματήσει ο καβγάς, τρία άτομα από τη μια παρέα των Άγγλων επιτέθηκαν στους άνδρες της ΕΛΑΣ και λεκτικά και ασκώντας σωματική βία.

Αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να προσαγάγουν τους τρεις Άγγλους - ανάμεσά τους και ο διεθνής ποδοσφαιριστής  της Γιουνάιτεντ - στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ακόμα και στο τμήμα οι τρεις προσαχθέντες συνέχισαν να προκαλούν ενώ επιτέθηκαν και χτύπησαν δύο αστυνομικούς με αποτέλεσμα να συλληφθούν,  για εξύβριση και σωματικές βλάβες.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο myconoslivetv  δείχνουν τον Άγγλο διεθνή ποδοσφαιριστή νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης να συνομιλεί με θαυμαστές στην περιοχή Ματογιάννια της Μυκόνου.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail,  η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντε,  σε δήλωσή της την Παρασκευή αναφέρει: «Ο σύλλογος γνωρίζει ένα φερόμενο περιστατικό με τον Χάρι Μαγκουάιρ στη Μύκονο χθες το βράδυ. «Έγινε επαφή με τον Χάρι και συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές. Αυτή τη στιγμή δεν θα κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Στο κρατητήριο θα περάσει τη νύχτα ο Χάρι Μαγκουάιρ 

Το απόγευμα της Παρασκευής ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ και οι δύο ομοεθνείς του που συνελήφθησαν μαζί του, οδηγήθηκαν  στο Αστυνομικό Τμήμα της Σύρου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Όπως λένε οι πληροφορίες, ο Βρετανός άσος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, μεταξύ των οποίων και της απόπειρας δωροδοκίας. 

 Οι επαφές με τους δικηγόρους του στη Σύρο είναι συνεχείς. «Βρίσκεται εν εξελίξει η αυτόφωρη διαδικασία. Eίναι σε άριστη κατάσταση ο ποδοσφαιριστής. Θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα αύριο το πρωί. Σας το δηλώνω επίσημα όλα βαίνουν καλώς. Ο Μαγκουάιρ αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεμπερδέψουμε αύριο» δήλωσε στο gazzetta.gr ο δικηγόρος που έχει την υπεράσπιση του διάσημου ποδοσφαιριστή.

Ο Μαγκουάιρ και οι δύο ομοεθνείς του θα περάσουν το βράδυ τους κρατούμενοι στο Α.Τ. της Σύρου και αύριο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Ο Άγγλος διεθνής φέρεται ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικούς 

Τα γεγονότα που οδήγησαν στις συλλήψεις του  Χάρι Μαγκουάιρ και των δύο ομοεθνών του  έγιναν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ως εξης:

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή Φάμπρικας της Μυκόνου, για διένεξη μεταξύ δύο παρεών τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία. Πιο συγκεκριμένα, 9 Βρετανοί που ήταν μέσα σε ένα βαν, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, ήρθαν σε αντιπαράθεση με δύο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν έξω από το βαν, καθώς φαίνεται να πείραξαν τις κοπέλες της παρέας τους.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν και τους χώρισαν και τότε τρεις από την μία παρέα ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, έβρισαν τους αστυνομικούς και χτύπησαν έναν από αυτούς με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου.

Ούτε εκεί όμως ηρεμούσαν και αρνούνταν πεισματικά να μπουν στο Τμήμα, με αποτέλεσμα να επέμβουν και άντρες της Ασφάλειας.

Αφού συνέχισαν να βρίζουν τους πάντες και δύο από αυτούς, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, χτύπησαν ακόμη έναν αστυνομικό, συνελήφθησαν τρία άτομα για εξύβριση και δύο από αυτούς, ανάμεσά τους και ο Μαγκουάιρ και για σωματικές βλάβες σε βάρος αστυνομικών και σχηματίστηκε σε βάρος τους σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διεθνής Άγγλος ποδοσφαιριστής αποπειράθηκε  στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ακόμα και να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς για να αφεθεί ελεύθερος ο ίδιος και οι άλλοι δύο,  χωρίς βεβαίως αυτό να συμβεί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ 

"Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στη Μύκονο

Συνελήφθησαν σήμερα (21 Αυγούστου 2020) στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Μυκόνου, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 28, και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών, απείθειας, σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απόπειρας δωροδοκίας υπαλλήλου.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες περιπολούντες αστυνομικοί σε περιοχή της Μυκόνου επενέβησαν και εξομάλυναν διένεξη μεταξύ πολιτών, ωστόσο τρεις αλλοδαποί εμπλεκόμενοι στο περιστατικό στράφηκαν εναντίον τους, εξυβρίζοντας και χτυπώντας έναν αστυνομικό με γροθιές.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, όπου κατά την άφιξή τους αντιστάθηκαν σθεναρά, απωθώντας και χτυπώντας τρεις αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ένας από τους συλληφθέντες αποπειράθηκε να προσφέρει χρήματα (ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γ.) ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία σε βάρος τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου".

Το βίντεο του καβγά από το mykonosvoice.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά