Logo

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη Libertatia -12 συλλήψεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Νέα αστυνομική επιχείρηση σε κατάληψη αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr,  ομάδα  αντιεξουσιαστών έφτασε το πρωί στο χώρο της κατάληψης Libertatia, στην λεωφόρο Στρατού, με σκοπό να προχωρήσει σε οικοδομικές εργασίες.

Άμεσα ο χώρος περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία εισέβαλε στην κατάληψη και προχώρησε σε 12 προσαγωγές.

Τα εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτηρίου κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές σε ένδειξη συμπαράστασης στους προσαχθέντες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι  αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε κατάληψη αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη καθώς είχε προηγηθεί στις 17 Αυγούστου η εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita.

Δικογραφία σε βάρος των 12

Τελικά, οι προσαγωγές των 12 αντιεξουσιαστών που βρέθηκαν στο εσωτερικό της κατάληψης Libertatia  μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Πρόκειται για τέσσερις νεαρές και οκτώ νεαρούς, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής και αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον εισαγγελέα. 

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και παράνομες οικοδομικές εργασίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τρεις εξ αυτών είχαν συλληφθεί για παράνομες οικοδομικές εργασίες στο ίδιο κτήριο τον Νοέμβριο του 2019. 

Μια σύλληψη για ναρκωτικά

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της πρωινής αστυνομικής επέμβασης προσήχθησαν τρεις νεαρές, οι οποίες βρίσκονταν εκτός της κατάληψης, επί της λεωφόρου Στρατού.

Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Δύο από αυτές αφέθηκαν ελεύθερες, ενώ η τρίτη συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και μεταφέρθηκε στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου για να παραπεμφθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο της κατάληψης Libertatia είχε πυρποληθεί από ομάδα ακροδεξιών στις 21 Ιανουαρίου του 2018, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου συλλαλητηρίου για την ονομασία των Σκοπίων.

Είχαν προχωρήσει οι εργασίες για την ανακατασκευή της στέγης

Από την ημέρα που η Libertatia πυρπολήθηκε, τα μέλη της κατάληψης επιχειρούν να την ανακατασκευάσουν. Τη χθεσινή ημέρα προχώρησε σε μεγάλο βαθμό η κατασκευή της στέγης. Σημειώνεται ότι, για οποιαδήποτε οικοδομική παρέμβαση σε κτήριο που προστατεύεται από τον αρχαιολογικό νόμο χρειάζεται σχετική άδεια από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και από την Πολεοδομία.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα εργαλεία και τα υλικά που κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές κατά την πρωινή επιχείρηση:

 

libe.jpg

Libe1.jpg

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-8-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά