Logo

Επίθεση χούλιγκανς σε αστυνομικούς - Δύο τραυματίες [φωτο]



 
 

Αστυνομικοί της Ομάδας Δράσης δέχθηκαν επίθεση, το απόγευμα του Σαββάτου, από 200 χούλιγκανς στην Καλλιθέα, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ -  ΠΑΟΚ.

Οι δράστες επιτέθηκαν με σιδερόβεργες και μεταλλικά στειλιάρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί οι οιποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 ΓΣΝΑ.

Ακόμη προκλήθηκαν φθορές σε 2 σταθμευμένα οχήματα και 2 υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός που συμμετείχε στην επίθεση, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο βρέθηκαν και κατρασχέθηκαν:

(9) βόμβες μολότοφ,

αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ε.Ε.Μ.) αποτελούμενος από (2) πλαστικά μπουκάλια περιέχοντα βενζίνη, με προσαρμοσμένη κροτίδα,

(4) σιδερένιοι μεταλλικοί ράβδοι,

(6) μεταλλικοί σωλήνες,

(4) ξύλινα στειλιάρια,

(3) λαιμοί από γυάλινα μπουκάλια, με προσαρμοσμένο σε αυτούς ύφασμα,

φωτοβολίδα χειρός,

ξύλινο πόδι τραπεζιού,

κράνος, υφασμάτινη κουκούλα τύπου FULL FACE, γάντια χειρός και τσάντα.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των λοιπών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για διατάραξη της κοινής ειρήνης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους κατά συναυτουργία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά