Logo

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο πλαίσιο έρευνας της Europol - Τρεις συλλήψεις



 
 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε επιχείρηση σε σπίτια στην Αθήνα στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που διεξάγει η Europol σε πόλεις της Ευρώπης για τον εντοπισμό περίπου 20 μελών μελών οργάνωσης αντιεξουσιαστών με έδρα το Βερολίνο που κατά τις γερμανικές αρχές κατηγορούνται για επεισόδια, συγκεντρώσεις  και καταλήψεις.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της επίμαχης έρευνας της Europol,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε δύο σπίτα και είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ατομων στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν σπρέι πιπεριού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για οπλοκατοχή και αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο για να δικαστούν. 

Για την επιχείρηση της Europol και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο κομμάτι που αφορά την έρευνα στην Ελλάδα ανάρτηση στο athens.indymedia αναφέρει ότι την Τετάρτη: «η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία (ΒΚΑ) πραγματοποίησε εισβολές σε δύο σπίτια στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ελληνικής αντι-τρομοκρατικής. Μπήκαν στα σπίτια των συντρόφων στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που στο Βερολίνο γινόταν εισβολή σε πέντε σπίτια, καθώς και στην αναρχική βιβλιοθήκη Kalabal!k στο Βερολίνο (Kreuzberg).

Η αιτιολογία της εισβολής που δόθηκε, ήταν ότι οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα και κατηγορούν ομάδα συντρόφων για σύνταξη εγκληματικής οργάνωσης το 2016, που σκοπό είχει να οργανώσει συγκρούσεις και επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία και άλλους στόχους. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για διάφορα περιστατικά, όπως την οργάνωση ποδηλατοπορείας το καλοκαίρι του 2017, την οργάνωση συγκρούσεων στο Αμβούργο κατά τη σύνοδο G20, πριν 3 χρόνια, ή την κατάληψη ενός άδειου εργοστασίου στο Βερολίνο.

Στην Αθήνα 5 σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ μετά την εισβολή. Οι 3 από αυτούς θα περάσουν αυτόφωρο αύριο Πέμπτη στις 12πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για παράνομη οπλοκατοχή ενός πέπερ σπρέυ. Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο, που αφέθηκαν ελεύθεροι, είναι κατηγορούμενοι στη δίκη της εκκένωσης της κατάληψης ΓΚΑΡΕ, αυτήν την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη».

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι η αστυνομική επιχείρηση της Τετάρτης «συμβαίνει σε μία συγκυρία εντεινόμενης πίεσης ενάντια στο αυτόνομο κίνημα στο Βερολίνο. Μόλις λίγες ώρες πριν τη σημερινή εισβολή, η αναρχα-φεμινιστική-κουίρ κατάληψη Liebig34 στο Βερολίνο, έλαβε εντολή εκκένωσης από το κράτος: . Η εκκένωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτώβρη και απο τη μεριά των συντρόφων έχει δηλωθεί ότι θα υπάρχει αντίσταση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά