Logo

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για αρπαγή, εκβίαση και ληστεία σε βάρος ανήλικου



 
 

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας εξιχνίασαν, κατόπιν έρευνας, υπόθεση  αρπαγής, εκβίασης και ληστείας σε βάρος νεαρού αλλοδαπού και προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 27 ετών, 19 ετών και 17 ετών ως δραστών. 

Από την αυτεπάγγελτη προανάκριση που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προέκυψε ότι στα  μέσα Σεπτεμβρίου, νεαρός αλλοδαπός, αφού εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, βρήκε προσωρινό κατάλυμα σε χώρο στην περιοχή του δήμου Βόλβης, όπου του προσφέρθηκε από τους τρεις συλληφθέντες ομοεθνείς του, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση του, τον κατακρατούσαν παρά τη θέλησή του και με τη χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν από συγγενείς του την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Πρωινές ώρες της Τρίτης, έπειτα από την καταβολή του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, ο 27χρονος επιβιβάστηκε με τον παθόντα σε λεωφορείο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στο ύψος του Λαγκαδά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ακολούθησε επιχείρηση αστυνομικών της Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης και οι άλλοι δύο δράστες.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά την παράνομη κράτησή του, οι δράστες αφαίρεσαν από τον ανήλικο χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του. Επιπλέον, δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης εισόδου και παραμονής στη χώρα, όπως και ο ανήλικος.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που θα οδηγηθούν στον αρόδιο εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για αρπαγή ανηλίκου, εκβίαση από κοινού, ληστεία και σωματική βλάβη από κοινού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά