Logo

Συλλήψεις για όπλα και εκρηκτικά μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής



 
 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις μετά από έρευνες σε σπίτια στην Αττική, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Όπως λένε οι πληροφορίες  έχουν συλληφθεί τρεις Έλληνες, δύο άνδρες, ηλικίας 38 ετών και 42 ετών και μία 36χρονη γυναίκα.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση επτά μήνες.

Αστυνομικές πηγές αναφερόμενες στους συλληφθέντες έκαναν λόγο για "παλιούς γνώριμους των αρχών σχετικα με την εσωτερική τρομοκρατία" . Όπως έλεγαν πρόκειται για τρία άτομα που εμπλέκονται σε ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών».

Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να εμπλέκεται  μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα  στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά τον Ιουνιο του 2008  στη Θεσσαλονίκη. Ο έτερος συλληφθείς φέρεται να έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε ληστείες. Συγκεκριμένα, τον  Σεπτέμβριο του 2010 είχε συλληφθεί μαζί με άλλα δύο άτομα, για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά.

Τα ευρήματα

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως στο  πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιούνται έρευνες σε τέσσερα σπίτια.

Η μία έρευνα έγινε σε αποθήκη στο Κουκάκι που διατηρούσε ο ένας από τους συλληφθέντες. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν δέκα κιλά ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών.

Στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα έχουν βρεθεί δύο πιστόλια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-9-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά