Logo

ΟΛΑ... λάθος: Δεν ήταν πρωτότυπη η προκήρυξη που βρέθηκε στη γιάφκα στο Κουκάκι



 
 

Στο σημείο «μηδέν» επανέρχονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την δράση της ένοπλης οργάνωσης της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών η οποία έχει προχωρήσει σε εννιά επιθέσεις από το 2013.

Κι αυτό μετά από νεότερο «διορθωτικό» πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της 10ης Οκτωβρίου που παρουσίασε ο διαδικτυακός τόπος “Omniatv.com”.

Σύμφωνα με αυτό η προκήρυξη της ΟΛΑ (για βομβιστική επίθεση τον Νοέμβριο του 2015 στον ΣΕΒ) που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο, ηλεκτρονικού υπολογιστή 42χρονου κατηγορούμενου για  τα εκρηκτικά στην αποθήκη στο Κουκάκι -εντοπίσθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου- δεν είναι τελικώς η πρωτότυπη, όπως είχε ανακοινώσει  επισήμως αρχικά η Αστυνομία.

Το αρχικό  -λανθασμένο όπως φαίνεται- πόρισμα της ΔΕΕ ανέφερε ότι ο χρόνος αποθήκευσης του εγγράφου στο ψηφιακό αρχείο του 42χρονου ήταν προγενέστερος του χρόνου ανάρτησης της προκήρυξης στον διαδικτυακό τόπο indymedia που προσδιοριζόταν στις 00:46 της 6ης Ιανουαρίου 2016.

Τώρα όμως στο νεότερο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων τα δεδομένα αλλάζουν αφού διαπιστώνεται αναμφισβήτητα ότι «υπήρχαν αναρτήσεις της προκήρυξης από  πολλά ειδησεογραφικά sites προ του χρόνου που  έχει «αποθηκευθεί» αυτό το έγγραφο στο ηλεκτρονικό αρχείο  του 42χρονου.

Με την δικαιολογία αξιωματούχων της ΕΛΑΣ ότι «αυτό το «λάθος» του αρχικού πορίσματος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ίσως οφείλεται σε εσφαλμένες καταγραφές του χρόνου ανάρτησης κειμένων στον διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών Indymedia.

Ο χρόνος (μεσάνυκτα της 16ης Δεκεμβρίου) που αναγράφεται δεν ήταν ο πραγματικός κι η  ανάρτηση της προκήρυξης ήταν πολλές ώρες νωρίτερα. Κι απ' όπου την «αντέγραψαν» τα ειδησεογραφικά sites».

Χωρίς όμως να μπορεί να διαπιστωθεί εάν αυτός ο ισχυρισμός ευσταθεί ή αν υπήρξαν άλλες παράμετροι που οδήγησαν σε αυτό το  εσφαλμένο  πόρισμα και  την επακόλουθη λανθασμένη  ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2020 από directNEWS.gr πηγή: tanea.gr


Τελευταία Αστυνομικά