Logo

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μέλη συμμορίας διαρρηκτών [φωτο]



 
 

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από κατοικίες σε περιοχές της Αττικής αλλά και της περιφέρειας έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., που συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι 23χρονο και 41χρονο.

Στη σχηματισθείσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων δύο Έλληνες, 23χρονος και 24χρονος, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, είχαν συστήσει κι ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τουλάχιστον πέντε μέλη, με διαρκή συστηματική δράση και διακριτούς ρόλους με εναλλασσόμενη σύνθεση, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές της Αττικής (Βάρη, Π. Φάληρο, Νίκαια), αλλά και σε Άρτα-Πρέβεζα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής με το επιχειρησιακό τους όχημα κι αφού εντόπιζαν την κατοικία-στόχο τους έμπαιναν σε αυτή είτε από ανασφάλιστα σημεία εισόδου, όπως πόρτες και μπαλκονόπορτες, είτε παραβιάζοντάς τες με διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπλέον, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χειρουργικές μάσκες, εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού.

Στην πράξη, ο 23χρονος μη συλληφθείς παρέμενε εντός του επιχειρησιακού αυτοκινήτου σε κοντινή απόσταση από την στοχοποιημένη κατοικία, παρέχοντας στα υπόλοιπα μέλη συνδρομή είτε με τη μορφή ειδοποίησης αν προσέγγιζαν οι ένοικοι ή αστυνομικοί, είτε για την άμεση παραλαβή τους από το σημείο. Τα υπόλοιπα μέλη ανά περίπτωση προκαθόριζαν τους ρόλους τους σε αυτούς που εισέρχονταν στην κατοικία (δύο άτομα) και σε αυτούς που θα την επιτηρούσαν εξωτερικά.

Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας των μελών της συμμορίας είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το γεγονός ότι δε δίστασαν ακόμη και να επιτεθούν, ασκώντας σωματική βία κατά αστυνομικού, ώστε να αποφύγουν επικείμενη σύλληψή τους, αμέσως μετά την απόπειρα κλοπής από κατοικία.

Τα κλοπιμαία τα απέκρυπταν στην κατοικία του 41χρονου συλληφθέντος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει σύστημα καταγραφής με κάμερες σε διάφορα σημεία εξωτερικά του σπιτιού του, και κατηγορείται πλέον και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Κατά τις έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, 4.060 ευρώ, καταγραφικό μηχάνημα αποθήκευσης δεδομένων καμερών επιτήρησης, πέντε κάμερες επιτήρησης, οθόνη αναπαραγωγής εικόνας, γάντια και είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας.

Από τη δράση τους αυτή αποκόμισαν πάνω από 35.000 ευρώ.

Οι δύο 23χρονοι, κατηγορούμενος και συλληφθείς, έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2020 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Αστυνομικά