Logo

Κατασκοπεία - Ρόδος: Συνελήφθη ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου



 
 

Συνελήφθη ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο που κατηγορείται για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας, έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε εναντίον του η τακτική ανακρίτρια.

Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Συγκατηγορούμενος του 35χρονου μουσουλμάνος στο θρήσκευμα και καταγωγή από τη Ροδόπη, είναι ένας 52 ημεδαπός που εργαζόταν ως μάγειρας σε πλοίο και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φωτογράφιζε τις θέσεις πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Και αυτός συνελήφθη στην Κομοτηνή όπου είχε μεταβεί μετά την απόλυσή του από τη ναυτιλιακή εταιρεία, σε εκτέλεση εντάλματος της ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Δημοκρατική Ρόδου” η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με την ΕΥΠ βρήκε στην κατοχή των κατηγορουμένων περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων, ονόματα και αριθμούς πλοίων αλλά και στιγμιότυπα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι του νησιού, οι οποίες είχαν διοχετευθεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει μια νέα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 52χρονος και ο 35χρονος, κατέγραφαν τις δραστηριότητες αλλά και τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και στη Νίσυρο, αφού το πλοίο που εργαζόταν ο πρώτος πραγματοποιούσε δρομολόγια και στα δύο αυτά νησιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά