Logo

Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος δύο από τους δράστες επίθεσης σε δομή προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο



 
 

Ένας 38χρονος άνδρας και ο 14 ετών γιος του ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ως δύο από τους δράστες άγριας επίθεσης εναντίον δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων η οποία λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η επίθεση,  κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ανήλικοι, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και σε αυτή συμμετείχαν περίπου δέκα άτομα που ήταν οπλισμένα με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια, και έσπασαν τις πόρτες, έβριζαν και απειλούσαν.

Οι δύο συλληφθέντες υπέβαλαν μήνυση  κατά ενός 15χρονου Σύρου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και  σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα τόσο ο 15χρονος όσο και ο 14χρονος κατηγορούμενος αφέθηκαν ελεύθεροι. Κρατείται μόνο ο πατέρας του τελευταίου ο οποίος  αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και ο 38χρονος μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης και τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών της επίθεσης.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του ανήλικου γιου. Ο ίδιος ανέφερε ότι εντός των επόμενων ωρών θα καταθέσει στην αρμόδια Αρχή συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, προσκομίζοντας υλικό, όπως μαρτυρικές καταθέσεις, που δεν περιλαμβάνονται στις αυτεπάγγελτες πράξεις που διερευνώνται από την αστυνομία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-12-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά