Logo

Αστυνομική εισβολή στη φοιτητική εστία Ζωγράφου - Καταστροφές από τα ΕΚΑΜ καταγγέλλουν φοιτητές [βίντεο+φωτο]



 
 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Δίωξης Ναρκωτικών  πραγματοποίησαν  το πρωί της Τετάρτης έφοδο στις εγκαταστάσεις της φοιτητικής εστίας που βρίσκονται στην  οδό Ούλαφ Πάλμε στου Ζωγράφου 

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 06:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 11:00 όταν αποχώρησαν από το κτήριο οι αστυνομικές δυνάμεις. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσαγωγές,  ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε έξι. 

Όπως επισημαίνει το avgi.gr,  είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε φοιτητική εστία, αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές ως κοινούς εγκληματίες.

Οι ίδιοι οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν ακόμα και σε καταστροφές, σπάζοντας τζάμια και πετώντας γραφεία και καρέκλες.

Συγκεκριμένα, οι  αστυνομικές δυνάμεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με πρόσχηγμα κάτποια δωμάτια που φέρονται να είναι κατειλημμένα, προχώρησαν σε πρωτοφανείς πράξεις εκφοβισμού και καταστολής.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο φαίνονται αστυνομικοί των ΕΚΑΜΜ καθώς βρίσκονται στους διαδρόμους των δωματίων. ΄Οπως καταγγέλλουν φοιτητές τους  απέκλεισαν στα δωμάτιαά τους και δεν τους άφηναν να βγουν έξω.

Οκτώ συλλήψεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα σε 27 χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη.

Συγκεκριμένα έξι άτομα συνελήφθησαν, επειδή είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης και τα άλλα δύο για ναρκωτικά. Από τα έξι άτομα που διέμεναν παράνομα στο χώρο, πέντε Έλληνες και μια γυναίκα αλλοδαπή, τα πέντε δεν είχαν την ιδιότητα του φοιτητή, ενώ όλοι αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), αντιασφυξιογόνος μάσκα, 5 ξύλινα καδρόνια, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελικού λειτουργού, συνελήφθησαν δύο άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα. Επίσης, σε άλλο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης.

Από την αστυνομία διευκρινίστηκε, ότι και οι δύο συλληφθέντες για ναρκωτικά, δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά