Logo

Δύο συλλήψεις για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Περιστέρι [βίντεο]



 
 

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Κρατική. Ασφάλεια με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την παρέμβαση, την περασμένη Πέμπτη, στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή. υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Περιστέρι

Την ευθύνη για την παρέμβαση ανέλαβε. η Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα με κείμενο και. σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia.

Σε αναακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η. ΕΛ.ΑΣ αναφ'ερονται για τις συλλήψεις τα εξής:

"Συνελήφθησαν χθες (Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι τη προηγουμένη (11 Φεβρουαρίου), συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που προκάλεσε φθορές σε πολιτικό γραφείο και σε κοινοχρήστους χώρους του κτιρίου, όπου στεγάζεται, στο Περιστέρι Αττικής.

Βραδινές ώρες της 11-2-2021, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κείμενο με τίτλο "Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα-Παρέμβαση σε πολιτικό γραφείο", με το οποίο η προαναφερόμενη συλλογικότητα αναλάμβανε την ευθύνη.

Κατά το παρελθόν η ανωτέρω συλλογικότητα έχει προκαλέσει φθορές :

  •  σε κατάστημα στρατιωτικών ειδών στο Χαϊδάρι, τον Φεβρουάριο του 2020,

  •  σε κατάστημα-σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, τον Μάιο του 2020,

  •  στο κτίριο του Δημαρχείου Ιλίου, τον Νοέμβριο του 2020,

  •  στην τοιχοποιία του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ

  •  τον Ιούλιο του 2020 είχε τοποθετήσει μεταλλική κατασκευή έξω από κτίριο πολιτικών γραφείων στην Αθήνα

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση καθώς και παράβαση της Νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών."

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης

Στο κείμενό της η   Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα αναφέρει τα εξής:

"Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

"Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του εκτός αν η πατρίδα του είναι το στόμα ενός καρχαρία. Κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά.

Κανένας δε θα άφηνε την πατρίδα, εκτός αν η πατρίδα σε κυνηγούσε μέχρι τις ακτές, εκτός αν η πατρίδα σού έλεγε να τρέξεις πιο γρήγορα, να αφήσεις πίσω τα ρούχα σου, να συρθείς στην έρημο, να κολυμπήσεις ωκεανούς, να πνιγείς, να σωθείς, να πεινάσεις, να εκλιπαρήσεις, να ξεχάσεις την υπερηφάνεια.

Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα, αλλά η πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία, πατρίδα είναι η κάννη ενός όπλου…"

(Ουαρσάν Σάιρ, Πατρίδα)

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επικαιροποίησαν μετά από κοινή τους απόφαση τον κατάλογο ασφαλών χωρών καταγωγής.

Η σημειολογία της χρήσης της λέξης πρόσφυγας ή μετανάστης, δηλαδή ο διαχωρισμός τους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας που χρίζουν ή δεν χρίζουν ασύλου αναλόγως από την χώρα καταγωγής τους, έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες από τις καπιταλιστικές χώρες του δυτικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού κράτους προκειμένου να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές.

Άλλοτε σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης υψώνοντας τείχη απέναντι σε αυτούς που ήρθαν "δίχως λόγο", άλλοτε εισάγοντας φτηνό σχεδόν δουλικό εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες της καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης και των αφεντικών γι’ αυτούς που "χρειάζονται μια δουλειά για να επιβιώσουν".

Έτσι, άνθρωποι από το Ανατολικό μπλόκ, την Αλβανία, την Αφρική, την Ασία ή την Υπερκαυκασία που εγκαταστάθηκαν εδώ πριν 30 χρόνια - ή έναν χρόνο- για να απομυζούν τα αφεντικά την εργατική τους δύναμη, όλη την ζωτική τους ενέργεια μπορούν να κριθούν εν μια νυκτί παράνομοι και η στήριξη στο βάσανό τους, αχρείαστη. Η δαμόκλειος σπάθη του κράτους θα είναι πάντα εκεί.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος λοιπόν είναι το φιλοσοφικό τέχνασμα μέσω του οποίου κατάφερε να επισημοποιηθεί αυτή η ιδεολογική τεχνική ενσωμάτωσης και αποκλεισμού και να μετατραπεί σε κρατική πολιτική. Με πυρηνικό στοιχείο της νομιμοποίησής της τον ελληνικό φασισμό.

Είναι φαιδρό και προσβλητικό συνάμα ότι το οποιοδήποτε κράτος φιλοδοξεί να αποκτήσει πρώτο λόγο στο αν κάποιος είχε ή δεν είχε βάσιμους λόγους να ξεριζωθεί από τον τόπο καταγωγής του.

Αν ήταν ασφαλής ως εργάτης, ως πολίτης, ως τράνς, ως γκέι, ως γυναίκα, ως αλλόθρησκος, ως αντιφρονούντας, ή ως επαναστάτης σε θεοκρατικά ή δικτατορικά καθεστώτα, σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ανάμεσα σε εθνικισμούς ή σε εμφύλιους πολέμους, ανάμεσα σε στρατάρχες, φύλαρχους ή τοπικούς άρχοντες, στα γκέτο, στις μητροπόλεις ή στα τείχη ενός σπιτιού με έναν κακοποιητή.

Και ακόμη πιο προσβλητικό όταν διατείνεται ότι είναι καθαρό από τέτοιους εξουσιαστικούς προσδιορισμούς στο εσωτερικό του. Όσο υπάρχουν κράτη πάνω από τα κεφαλιά των ανθρώπων, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κανείς δεν είναι ασφαλής από τα σαγόνια των εξουσιαστών του. Ούτε στην πιο απόμακρη γωνία.

Είναι επίσης αξιοσημείωτη η αντίφαση ότι το ελληνικό κράτος φροντίζει διαχρονικά να αναγνωρίζει με αβίαστη ευκολία ασφάλεια σε άλλα κράτη, την ίδια ώρα που εμπορεύεται στο εσωτερικό του την ανάγκη "για τάξη και ασφάλεια". μετασχηματιζόμενο σε αστυνομικό κράτος υπό τον μπαμπούλα της εγκληματικότητας. Και ενώ απαριθμεί περίπου μισό εκατομμύριο ντόπιους που εκτοπίστηκαν από την οικονομική κρίση στον κύκλο της μνημονιακής δεκαετίας.

Φαιδρότητα και προσβολή, σε επανάληψη προς πάσα κατεύθυνση.

Πέραν όμως της ειρωνικής αυτής σύνοψης, το χρονικό πλαίσιο της απόφασής τους διόλου τυχαίο δεν είναι και σχετίζεται άμεσα με το πολιτικό τοπίο και τους ανταγωνισμούς εξουσίας της ντόπιας κρατικής τάξης. Μετά την φυλάκιση της Χρυσής Αυγής, οι 150.000 ορφανές ψήφοι φασιστών αποτέλεσαν σημαντικό φιλετάκι για την διασφάλιση της επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας. Σημείο που αναδεικνύει αν μη τι άλλο την βαθιά συγγένεια των φιλελεύθερων ιδεών, του εθνικισμού και του φασισμού που αποτελούν την βασική της κομματική σύνθεση.

Όπως διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η διαδικασία χτισίματος του τείχους του Έβρου βρίσκεται εν εξελίξει. Ξεχνάει κανείς άλλωστε το πολεμικό κλίμα "εισβολής" που δημιούργησαν τα τρομοϋστερικά καθεστωτικά δημοσιογραφικά μέσα όταν στα βόρεια σύνορά μας βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι άνθρωποι που ζητούσαν άσυλο δεχόμενοι χημικά από τους Έλληνες συνοριοφύλακες από την μια και την πίεση της κάννης των Τουρκικών όπλων στην πλάτη από την άλλη;

Επιστρέφοντας στην επικαιρότητα, η υπουργική απόφαση επικαιροποίησης του συγκεκριμένου καταλόγου αναγνωρίζει πλέον το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ως ασφαλείς χώρες. Και ασφαλείς συνεχίζουν να θεωρούνται χώρες όπως η Ουκρανία, η Γκάνα, η Σενεγάλη, το Τόνγκο, η Γκάμπια, το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία, η Αλβανία, η Γεωργία, η Ινδία και η Αρμενία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσα ταξικά μας αδέρφια από αυτές τις χώρες δεν διαθέτουν χαρτιά, παραμένουν ευάλωτοι σε απελάσεις, στα κέντρα κράτησης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του άθλιου ελληνικού κράτους. Πολιτικά σημαίνει ότι ανοίγει το πράσινο φώς σε περεταίρω διώξεις Μπαγκλαντεσιανών και Πακιστανών αδερφών μας για την τέρψη των ακροδεξιών ακροατηρίων της κυβέρνησης.

Ιδεολογικά σημαίνει ώρα για αντίδραση σε αυτούς που θρέφουν και συντηρούν τον ελληνικό φασισμό:

Σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου κάναμε παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτού του υπολείμματος της φεουδαρχικής εξουσίας της καταραμένης οικογένειάς του που μαστίζει τον τόπο εδώ και έναν αιώνα προκειμένου να δηλώσουμε αλληλέγγυοι με τους αιώνιους άλλους και ξένοι ως προς τους δικούς μας.

Αγωνιζόμαστε λοιπόν να καταστρέψουμε το κάστρο που έχτισαν οι έχοντες και οι απέχοντες. Πίσω από κάθε πρόσφυγα και μετανάστη εμείς βλέπουμε τον άνθρωπο και καμία διαδρομή δεν είναι καταδικαστέα, πολλώ δε μάλλον από αυτούς που καταδικάζουν καθημερινά τις μοίρες μας.

- Οι από τα κάτω για τους από τα κάτω, ξένοι και ντόπιοι με τα βλέμματα ψηλά ενάντια σε φασίστες, κράτος και κεφάλαιο. Μέχρι την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

- Όσο υπάρχουν κράτη κανένας λαός δεν είναι ασφαλής, όσο υπάρχουμε εμείς κανένα κράτος δεν είναι ασφαλές

- Άμεση απέλαση των Μηταράκη – Βαρβιτσιώτη

- Αυτή η δράση αφιερώνεται στον επαναστάτη απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 34η μέρα ασιτίας για τα αυτονόητα.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα"

Μετά τις συλλήψεις

Η Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα μετά τις δύο συλλήψεις σε κείμενό της που αναρτήθηκε στο athens.indymedia αναφέρει τα εξής:

"Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα – Κατηγορίες κακουργηματικού τύπου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στα 2 συλληφθέντα μέλη μας.

Η σημερινή μέρα θα καταγραφεί ως εκείνη που αποδόθηκαν κατηγορίες σε μέλη μιας αναρχικής συλλογικότητας χωρίς να υπάρχουν τα παραμικρά στοιχεία ενοχοποίησής τους, παρά μόνο το δεδομένο ότι αποτελούν μέλη της ίδιας της συλλογικότητας και η παρελθοντική τους χαρτογράφηση από τις κρατικές αρχές.

Οι αιφνίδιες προσαγωγές/απαγωγές των 2 συντρόφων μας και η εισβολή στο σπίτι ενός εξ αυτών δεν έφεραν στα χέρια των αρχών το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το βίντεο της δράσης δεν έδωσε τα στοιχεία που αναζητούν οι μπάτσοι. Ποιος όμως χρειάζεται επιβαρυντικά στοιχεία; Αρκεί ο εκφοβισμός και η καταστολή για τον παραδειγματισμό. Πρωτοφανές στα χρονικά; Μπα, έχουμε δει και χειρότερα. Το κράτος μεταχειρίζεται όλα τα ύπουλα μέσα που διαθέτει. Το γνωρίζουμε πολύ καλά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενοχλήθηκε τόσο από τη χτεσινή μας παρέμβαση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η μήνυση που κατέθεσε κατ’αγνώστων ο καλοαναθρεμένος γόνος της φαμίλιας των Βαρβιτσιώτηδων , Μιλτιάδης, βρήκε σάρκα και οστά σε δύο τυχαία μέλη της συλλογικότητάς μας. Προσήχθησαν γιατί είχαν έντονη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και επειδή είχαν στις σελίδες τους το λογότυπο της Μασόβκα. Η δικαστική εξουσία καλείται να γνωμοδοτήσει αν δέχεται την συλλογική ποινικοποίηση των αγώνων και της ιδεολογίας.

Οι δύο σύντροφοί μας μετά από ώρες αναμονής έμαθαν ότι κατηγορούνται για φθορές ξένης περιουσίας (και διάφορα άλλα συμπαραμαρτούμενα που στέκουν πάντα έτοιμα στην προανακριτική λίστα για να φορτώνονται στους αγωνιστές). Ξαφνικά, το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε και στο προσκήνιο προστέθηκε η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αναμένουμε να λάβουμε στα χέρια μας τη δικογραφία και να προβούμε σε κάλεσμα για την Ευελπίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικηγόρο μας, οι σύντροφοι θα παραμείνουν 2 ή 3 ακόμα μέρες στη ΓΑΔΑ.

Όσο η κρατική τρομοκρατία εντείνεται, τόσο η αντίσταση των από τα κάτω πολλαπλασιάζεται.

Κανένας μόνος απέναντι στο κράτος.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα"

Το βίντεο από την παρέμβαση

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-2-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά