Logo

Έκλεβαν καταλύτες από αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής



 
 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 9-2-2021 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 22 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Λίγο πριν, ανωτέρω κατηγορούμενοι προσέγγισαν φορτηγό και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι ανωτέρω, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Φυλής.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε καταλύτης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και με χρήση "γρύλλων" τα ανύψωναν και αφαιρούσαν τον καταλύτη. Αυτό το επιτύγχαναν είτε κόβοντας αυτόν, είτε αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης.

Σε κάποιες περιπτώσεις που στα σταθμευμένα οχήματα δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη, τα αφαιρούσαν και τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία από όπου αφαιρούσαν τον καταλύτη.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν -25- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κλοπή αυτοκινήτου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2021 από directNEWS.gr  


Τελευταία Αστυνομικά