Logo

Συλλήψεις μελών σπείρας που έκλεβε και εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική



 
 

Σε τουλάχιστον 16 περιπτώσεις κλοπών, με συνολική λεία που υπερβαίνει τις 22.000 ευρώ, εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο από τα μέλη συμμορίας, που συνελήφθησαν για κλοπές κι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα πέντε μέλη της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, οι δύο κατηγορούμενοι οργανώθηκαν σε συμμορία από τις αρχές του 2020, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών.

Εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό σε λαϊκές αγορές ή δημόσια νοσοκομεία εντός ανελκυστήρων, προσέγγιζαν άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας και τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια.

Εν συνεχεία, με τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων τους, προέβαιναν σε αγορές με ανέπαφες συναλλαγές μέσω μηχανημάτων POS ή αναλήψεις χρημάτων από ATM.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα έξω από την κατοικία τους ή σε κοντινή απόσταση από αυτή και τους έπειθαν με διάφορα προσχήματα να μπουν στο σπίτι τους, με τη συναίνεσή τους. Κατά την παραμονή τους εκεί, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και απάτες με υπολογιστή κατ' εξακολούθηση.

Η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεών τους συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-2-2021 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Αστυνομικά