Logo

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για άγριο επεισόδιο μεταξύ οπαδών με τραυματίες και καμένα Ι.Χ. [βίντεο+φωτο]



 
 

Τρεις συλληφθέντες, πολλοί τραυματίες και αρκετά καμένα αυτοκίνητα είναι ο απολογισμός αιματηρού επεισοδίου μεταξύ οπαδών που έλαβε χώρα το βράδυ Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της ομάδας του Άρη.

Το  thestival.gr, μεταδίδει ΄οτι οι τραυματίες από τη συμπλοκή ήταν τουλάχιστον δύο και τουλάχιστον δύο  οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Έγιναν εννέα προσαγωγές από την αστυνομία εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν  σιδερογροθιές και σουγιάδες. 

Στη συμπλοκή, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν μέρος  δεκάδες άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους κρατούσαν τσεκούρια, λοστούς, μαχαίρια, πυρσούς και βόμβες μολότοφ.

Τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν, αλλά τα περισσότερα αποχώρησαν από το σημείο με δικά τους μέσα και μόνο ένας μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι σε ιδιωτική κλινική.

Αυτόπτες μάρτυρες του επ8σοδίου αναφέρουν πως όλα  ξεκίνησαν λίγο μετά τις 22.00, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων έφτασε αιφνιδιαστικά στην περιοχή και άρχισε να προκαλεί φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα περιμετρικά του «Κλ. Βικελίδης».

Άλλοι άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή τούς αντιλήφθηκαν και κινήθηκαν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές.

Επί δέκα λεπτά στην περιοχή επικρατούσε πανδαιμόνιο, ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες. Όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο είχαν εξαφανιστεί.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως προκλήθηκαν ζημιές σε περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα.  Τουλάχιστον ένα όχημα κάηκε από ρίψη πυρσού ή μολότοφ.

Παράλληλα, αστυνομικοί  κατάσχεσαν πολεμοφόδια τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, ενώ εξετάζονται βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Την υπόθεση διερ3ευνά η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η εκδοχή που ερευνάται είναι το συγκεκριμένο επεισόδιο να συνδέεται με προηγούμενο, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όταν μέρα μεσημέρι έπεσαν πυροβολισμοί καταμεσής του δρόμου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Βραδινές ώρες χθες (20-03-2021), στην περιοχή Χαριλάου, ομάδα 40 περίπου ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση ξύλινων – μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποίησαν επίθεση σε βάρος παρευρισκομένων οπαδών ομάδας της πόλης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο (2) εξ αυτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές σε δεκαοκτώ (18) σταθμευμένα οχήματα.

Η άμεση κινητοποίηση και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην προσαγωγή συνολικά εννέα (9) ατόμων, εκ των οποίων τρεις (3) συνελήφθησαν.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 29, 35 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά