Logo

ΕΛ.ΑΣ: Η πορεία των ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας [βίντεο+πίνακας]



 
 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο της διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει πολιτική λογοδοσίας για την ενημέρωση των πολιτών με την μηνιαία δημοσίευση στοιχείων για : το σύνολο του αστυνομικού έργου, τους ελέγχους κατά της πανδημίας, τις συναθροίσεις, την διατάραξη κοινής ησυχίας. Από σήμερα και κάθε μήνα θα δημοσιεύονται επίσης στοιχεία για την πρόοδο διερεύνησης των υποθέσεων καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που έχουν λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η πειθαρχική διερεύνηση περιστατικών είναι σύνθετη διοικητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται για να ολοκληρωθεί, με σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου, ικανό χρονικό διάστημα (κατά μέσο όρο 8 μήνες).

Δείτε βίντεο σχετικό με τις καταγγελίες για αστυνομική βία το Μάιο του 2020  στην Κυψέλη, υπόθεση για την οποία η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί στον Συνήγορο του Πολίτη, όπως ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά