Logo

Συνελήφθη θεατρικός επιχειρηματίας για τη διάρρηξη τραπεζικών θυρίδων στο Χαλάνδρι



 
 

Συνελήφθη ο 58χρονος θεατρικός επιχειρηματίας, Βασίλης Γκουρούσης ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ διέρρηξε τέσσερις θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ αξίας. Η κλοπή του περιεχομένου των τεσσάρων θυρίδων είχε αποκαλυφθεί στις 13 Νοεμβρίου 2020 από πελάτισσα τράπεζας και από την έρευνα προέκυψε ότι δεν έγινε σε μία μέρα αλλά τμηματικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίηση του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε ο 58χρονος στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

- κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,

- κινητό τηλέφωνο,

- δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και επτά κατσαβίδια, καθώς και

- 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

 Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του Β. Γκουρούση ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπ΄ς κατ' εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου πε΄ρι όπλων και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να ετοιμάσει την απολογία του.

Σημειώνεται ότι, ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά