Logo

ΕΔΕ για ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη: Για εξηγήσεις κλήθηκαν εννέα αστυνομικοί



 
 

Εννέα αστυνομικοί κλήθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτάσης  που διεξάγεται για τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Όπως μετέδωσε το OPEN; ήδη οι επτά εξ αυτών έχουν στείλει το απολογητικό υπόμνημά τους στο οποίο περιγράφουν τι συνέβη στην πλατεία, και παραθέτουν τη δική τους εκδοχή για το πως λειτούργησαν και πως αντέδρασαν όταν δύο συνάδελφοί τους σήκωσαν τα γκλοπ και χτύπησαν τον πολίτη. 

 Αυτή την εβδομάδα θα κληθούν από τον υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει αναλάβει τη διενέργεια της  ΕΔΕ να απαντήσουν σε ερωτήσεις και πολίτες-μάρτυρες που ήταν στην πλατεία εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το  αργότερο σε δέκα ημέρες αναμένεται ότι θα δώσουν  εξηγήσεις οι δύο αστυνομικοί, που φέρονται ότι έκαναν χρήση του γκλοπ και χτύπησαν τον πολίτη.  Ο ένας μάλιστα από τους δύο βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, όπως ανέφερε το ΟPEN με απόφαση της Κατεχάκη όλοι οι αστυνομικοί υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες πρώτης γραμμές, δηλαδή στη "ΔΡΑΣΗ", τη "ΔΙΑΣ" και την "ΟΠΚΕ", θα περάσουν από ειδικά ψυχομετρικά τεστ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά