Logo

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Αττική



 
 

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, με ορμητήριο την Αττική εξάρθρωσε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία πέντε αλλοδαποί οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη και διευκόλυνση της μεταφοράς, πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών για τη δράση τους, εντοπίστηκε στην Κυψέλη μονοκατοικία που χρησιμοποιούσε η συμμορία για την προσωρινή διαμονή μεταναστών που διακινούσε, καθώς και για την απόκρυψη σημαντικού αριθμού ταξιδιωτικών εγγράφων που χρησιμοποιούνται για τις παράνομες προωθήσεις.

Όπως προέκυψε, τα μέλη του κυκλώματος προωθούσαν ομοεθνείς τους, αρχικά προς την Ελλάδα και στη συνέχεια διοργάνωναν την περαιτέρω προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Η εν λόγω οικία στην Κυψέλη ήταν διαμορφωμένη με ξεχωριστά δωμάτια, στα πρότυπα άτυπου ξενώνα και είχε εγκατεστημένο εξοπλισμό για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Κατά την έρευνα εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ διαβατήρια, έξι δελτία ταυτότητας, πέντε άδειες διαμονής, τέσσερις άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών αρχών, τέσσερα δελτία αιτούντος διεθνή προστασία Ελλάδος, ειδική προξενική VISA, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πολυμηχάνημα εκτύπωσης, συσκευή ανίχνευσης πλαστών, 470 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε με την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) με την INTERPOL.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά