Logo

Θάνατοι σε γηροκομείο στα Χανιά: Συνελήφθη νοσηλευτής μετά από μήνυση σε βάρος του



 
 

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων κρατείται, μετά τη σύλληψή του, ένας νοσηλευτής του γηροκομείο Χανίων για το οποίο διεξάγεται εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελίες για πολλούς θανάτους ηλι8κιωμένων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του εν λόγω νοσηλευτή αργά το βράδυ της Κυριακής μετά από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. 

Η μήνυση, σύμφωνα με το parakritika.gr,  κατατέθηκε από την δικηγόρο που έκανε την αρχική καταγγελία με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της, όταν και ξεκίνησε η έρευνα για τη δομή φιλοξενίας ηλι8κιωμένων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Αφορμή για να προχωρήσει η δικηγόρος στην υποβολή μήνυσης αποτέλεσε διάλογος που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο οποίος περιείχε χαρακτηρισμούς σε βάρος της. 

Η δικηγόρος έχει μηνύσει, εκτός από το νεαρό νοσηλευτή  και δύο γυναίκες, που επίσης συμμετείχαν στον διαδικτυακό διάλογο, εκ των οποίων η μία φέρεται να είναι εργαζόμενη στο γηροκομείο. 

Στον συγκεκριμένο “διάλογο” μάλιστα η δικηγόρος κάνει η ίδια αναφορά στις επαγγελματικές ιδιότητες των συγκεκριμένων τριών ατόμων. Ο νεαρός εργαζόμενος κρατείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το cretalive.gr, ο πρώην εργαζόμενος του οίκου ευγηρίας Δ.Μ. ισχυρίζεται ότι  "35 άτομα πέθαναν μέσα σε 5-6 μήνες, που ήμουν εκεί", υποστηρίζοντας πως είχε ακούσει πρώην συναδέλφους του να συζητάνε ότι είχαν περιέλθει στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία των ηλικιωμένων.



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-4-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά