Logo

Γλυκά Νερά: Εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ, με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ από την Αλόννησο, ο άνδρας της Καρολάιν [βίντεο]



 
 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην αστυνομική έρευνα για τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Κάρολάιν.

Ανήμερα του μνημόσυνου για το χαμό της νεαρής μητέρας, οι διωκτικές αρχές φαίνεται πως βρίσκονται μία ανάσα πριν την πλήρη εξιχνίαση του άγριου φονικού.

Ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας μετέφερε την Πέμπτη τον 32χρονο πιλότο και σύζυγο της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, από την Αλόννησο, όπου βρισκόταν για την τέλεση του μνημόσυνου, στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον των αστυνομικών που διερευνούν το ειδεχθές έγκλημα. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι τα αποτελέσματα τεχνικού χαρακτήρα αναλύσεων, που διεξήχθησαν τα τελευταία 24ωρα, των ευρημάτων από την σκηνή του εγκλήματος οδηγούν τους ερευνητές στα ίχνη των δραστών. 

Υπενθυμίζεται, ότι η 20χρονη Κάρολάιν δολοφονήθηκ τη νύχτα, μεταξύ 10 και 11 Μαΐου μέσα σε μεζονέτα στα Γλυκά Νερά στην οποία διέμενε η νεαρή μαζί με τον 32χρονο σύζυγό της και το μόλις 11 μηνών βρέφος τους. 

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος πιλότος  στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, τα ξημερώματα τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους παραβίασαν παράθυρο της μεζονέτας και εισέβαλαν στο σπίτι όπου κοιμόταν το ζευγάρι και το 11 μηνών βρέφος. 

Οι δράστες, πάντα κατά τη μαρτυρία του συζύγου, έδεσαν χειροπόδαρα τον 32χρονο, ενώ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν την 20χρονη που αντιστεκόταν, της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο. 

Όπως είπε ο 32χρονος οι δράστες αφαίρεσαν 15.000 ευρώ, που υπήρχαν σε ένα κουτί που τους υπέδειξε ο ίδιος και στη συνέχεια διέφυγαν. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών,  διερεύνησαν ενδελεχώς τους εσωτερικούς χώρους της μεζονέτας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εξονυχιστική έρευνα δεν προέκυψαν ευρήματα τέτοια που να επιβεβαιώνουν την παρουσία ληστών. Ανάλογα ήταν και τα αποτελέσματα από την εξέταση μαρτύρων και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Και αυτό το μέρος της έρευνας δεν εισέφερε στοιχεία για τη διαφυγή και τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

΄Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει φαίνεται πως απαντώνται ερωτήματα τα οποία παρέμεναν αναπάντητα και δεν "έδεναν" με την εκδοχή της ληστείας. Αυτά τα ερωτήματα ήταν:

-πώς μπήκαν και βγήκαν οι δράστες από το σπίτι, καθώς δεν άφησαν οποιοδήποτε ίχνος

-πώς οι κάμερες δεν κατέγραψαν ούτε την άφιξή τους ούτε την αναχώρησή τους

-γιατί οι δράστες δεν πήραν ή κατέστρεψαν τα κινητά των θυμάτων και γιατί δεν κατέστρεψαν τις κάμερες, αλλά αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης

-γιατί ο δράστης έφραξε τη μύτη και το στόμα, μέχρι θανάτου, της Καρολάιν, ενώ θα μπορούσε απλώς να την οδηγήσει στη λιποθυμία

-για τον χρόνο λιποθυμίας του 32χρονου πιλότου.

Σύμφωνα με το MEGA, προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για τη χρονική στιγμή που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του σπιτιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα SIM. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα.

Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στην Αλόννησο

Με αυτά τα δεδομένα στη διερεύνηση της υπόθεσης, στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έφθασαν το πρωί της Πέμπτης με ελικόπτερο στην Αλόννησο ακριβώς την ώρα που τελούνταν το μνημόσυνο στη μνήμη της άτυχης Κάρολαιν. 

Οι αστυνομικοί διακριτικά πλησίασαν τον πιλότο, ο οποίος είχε φθάσει την Τετάρτη στο νησί με ελικόπτερο της εταιρείας όπου εργάζεται και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. 

«Όπως πληροφορήθηκα, οι αστυνομικοί του ανέφεραν ότι έπιασαν ένα άτομο στο αεροδρόμιο και τον κάλεσαν να πάει μαζί τους για να τον αναγνωρίσει» είπε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης. Και πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί ήταν πολύ διακριτικοί και δεν προκλήθηκε αναστάτωση στο μνημόσυνο. Δεν ξέρω αν τον έχουν καλέσει για αναγνώριση ή για να δώσει νέα κατάθεση».

Εικόνες που μετέδωσε  η εκπομπή Tlive στον Alpha  δείχνουν τον 32χρονο πιλότο, λίγο πριν φύγει από το νεκροταφείο για να μεταφερθεί στην Αθήνα με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, να είναι ήρεμος και να αγκαλιάζει σφιχτά τη μητέρα της Καρολάιν για να την αποχαιρετήσει.  

Το ελικόπτερο μετέφερε τον 32χρονο πιλότο στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στον 11ο όροφο, όπου στεγάζεται το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση. 

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Απόστολος Σκρέκας είπε ότι τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε «περιμέναμε να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος στη Γ.Α.Δ.Α..Ο 32χρονος σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε στην Αθήνα από την Αλόννησο, προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας. Παρελήφθη από πλωτό μέσο από την Αλόννησο έως τη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς έφθασε στην Αθήνα, νωρίς σήμερα το πρωί και μετέβη στο τμήμα Ανθρωποκτονιών».

Σημειώνεται πως ο πιλότος είχε κληθεί από χθες να εξετασθεί, ωστόσο η αστυνομία σεβάστηκε την επιθυμία του να είναι σήμερα στο μνημόσυνο της Καρολάιν.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά