Logo

Συνελήφθη ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης



 
 

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Μιχάλης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αχαΐας και καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση που φέρονται να είχαν συστήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τα μέλη του λεγόμενου "διευθυντηρίου" του κόμματος

Ο Αρβανίτης συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται πως παραβίασε τους όρους για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ( η παραβίαση αφορά την καταβολή εγγυοδοσίας) η οποία του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός πρώην βουλευτής είχε κριθεί ένοχος με την αναγνώριση ελαφρυντικών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών

Το δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής του κ. Αρβανίτη επιβάλλοντας ως περιοριστικό όρο την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Ποιος είναι ο Μιχάλης Αρβανίτης

Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, από Πατρινούς γονείς. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα, όπου έζησε τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια. Σύμφωνα με το tempo24, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό, ως έφεδρος αξιωματικός.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δικηγορούσε στην Πάτρα από το 1977. Είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη της οργάνωσης. Είχε χειριστεί χωρίς αμοιβή αρκετές δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονταν με τη Χρυσή Αυγή.

Το Μάιο του 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά