Logo

Λιμενικό: Συλλήψεις για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών



 
 

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως στο πλαίσιο περαιτέρω ερευνών για την αποδόμηση και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες στην Κω.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε σήμερα το Λιμενικό, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών των στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της τοπικής λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις 18 και 19 Αυγούστου έξι αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για παράβαση του αρθ. 29 παρ. 6 Ν.4251/2014 και του αρθ. 83 Ν.3386/2005, καθώς και οι δύο αλλοδαποί διακινητές τους (παράβαση των αρθ. 29 και 30 του Ν.4251/2014).

Πιο αναλυτικά, στις 17 Αυγούστου εντοπίστηκε από λιμενικούς ταχύπλοο σκάφος με εξωλέμβιο κινητήρα, χωρίς επιβαίνοντες, στην παραθαλάσσια περιοχή Μαρμάρι της Κω, όπου και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκαν οι έξι αλλοδαποί, εντός διαμερίσματος όπου διέμεναν στην πόλη της Κω το οποίο λειτουργούσε ως Safe house.

Από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο ρόλος του ενός εκ των δύο διακινητών ήταν η παραλαβή των παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών κατά την άφιξή τους στην Κω, η μεταφορά τους στο εν λόγω διαμέρισμα - κατάλυμα και η προμήθειά τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν αρχικά για Πειραιά και στη συνέχεια στο εξωτερικό. Ο συγκεκριμένος διακινητής λειτουργούσε υπό τις οδηγίες άλλου διακινητή, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2020 είχε συλληφθεί ως ένα από τα αρχηγικά μέλη του υπόψη κυκλώματος και είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κατόπιν αιτήματος αποφυλάκισής του.

Ο πρώτος εκ των δύο διακινητών κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο δεύτερος αναζητείται στο πλαίσιο έκδοσης εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο αρμόδιος ανακριτής.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την τοπική λιμενική Αρχή και από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των εμπλεκομένων στο εν λόγω κύκλωμα, για τους οποίους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από υποθέσεις τόσο στην Κω, όσο και στη Ρόδο, αλλά και τη διασύνδεσή τους με άλλα μέλη του κυκλώματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-9-2021 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Αστυνομικά