Logo

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε η απάτη με τα SMS για επιστράτευση



 
 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.εξιχνίασε, μετά από εισαγγελική παραγγελία, την υπόθεση με τα παραπλανητικά μηνύματα κειμένου (SMS) που τον περασμένο Ιούλιο είχαν σταλεί σε χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δήθεν επιστρατεύονταν.

Ειδικότερα, τα SMS είχαν ονόματα αποστολέα «YP.AMYNAS», «YP.ETH.AM», «YPOURGEIO», «astynomia» και «G.E.S.» και οι αποδέκτες τους καλούνταν να παρουσιασθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, προκειμένου να παραλάβουν φύλλο πορείας, δήθεν λόγω επιστράτευσης.

Μάλιστα, για την αποτροπή εξαπάτησης των πολιτών, είχαν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προς διερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε αλληλογραφία με εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών μαζικής αποστολής μηνυμάτων (SMS), με ταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και συνεργασία με τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Κύπρου και της Βουλγαρίας.

Ακολούθησε πολύμηνη έρευνα των διαθέσιμων στοιχείων και δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των ανωτέρω ατόμων ως αποστολείς των επίμαχων παραπλανητικών μηνυμάτων. Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά