Logo

Χειροπέδες, μετά από καταδίωξη, σε μέλη συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα σε Γλυφάδα και Βούλα



 
 

Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη σύλληψη ενός 35χρονου και ενός 29χρονου, που φέρονται ως μέλη συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα από περιοχές των νοτίων προαστίων. 

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Λίγο πριν, είχαν αφαιρέσει σταθμευμένο όχημα από την περιοχή της Βάρης.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε κατσαβίδι κατάλληλα τροποποιημένο για την παραβίαση οχημάτων. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, το οποίο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου, τον οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την αστυνομια, από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες  από τα τέλη Ιουλίου τρέχοντος έτους είχαν συγκροτήσει συμμορία, διαπράττοντας κλοπές σταθμευμένων αυτοκινήτων στις περιοχές Γλυφάδας και Βούλας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, όπου στοχοποιούσαν οχήματα, τα οποία παραβίαζαν με τη χρήση του προαναφερόμενου διαρρηκτικού εργαλείου και τα αφαιρούσαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

διαρρηκτικά εργαλεία,

μονάδες ελέγχου κινητήρα,

εξαρτήματα αυτοκινήτων,

κλειδιά αυτοκινήτων και

-50- φυσίγγια

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής -3- περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων κλοπών συνεχίζεται.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά