Logo

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που “χτυπούσε” σπίτια στην Αττική – 700.000 ευρώ η λεία [φωτο]



 
 

Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 31 ετών ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από κατοικίες σε περιοχές της Αττικής, ενώ καταζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο 31χρονος κατηγορείται ως “εγκέφαλος” της εγκληματικής ομάδας και ο δεύτερος ως μέλος της. Επίσης, ο 27χρονος κατηγορείται για κλοπή πιστολιού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις κλοπών από κατοικίες στις περιοχές: Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας GLOCK, το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά