Logo

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη στα Διαβατά 38χρονος που λήστεψε ταξιτζή με την απειλή μαχαιριού



 
 

Αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα, ο οποίος νωρίτερα είχε ληστέψει ταξιτζή με την απειλή μαχαιριού 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στην περιοχή της Μοναστηρίου. 

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς σταμάτησε ταξί στην οδό Γεωργικής Σχολής και ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στην οδό Μοναστηρίου. Όταν έφτασαν στον προορισμό ο δράστης, έβγαλε μαχαίρι και ζήτησε από τον ταξιτζή να του παραδώσει το ταμείο το οποίο ανέρχονταν στα 150 ευρώ περίπου.

Ο ληστής αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, όμως λίγο αργότερα ο οδηγός σε συνεργασία με έναν συνάδελφό του, τον εντόπισαν στην περιοχή των Διαβατών και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία.

Κατά τον σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε, πάνω του βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες, ενώ στη συνέχεια προσήχθη στο τμήμα Ασφάλειας του Ευόσμου όπου διενεργείται προανάκριση, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς αποπειράθηκε και την Πέμπτη να ληστέψει έναν οδηγό με τον ίδιο τρόπο.

Γνωστός ο συλληφθείς για τη δράση του στους κύκλους των οδηγών ταξί

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr,  γνωστός για την δράση του στους κύκλους των οδηγών ταξί, είναι ο 38χρονος άνδρας που συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία στα Διαβατά,

. «Από ότι έχουμε μάθει το συγκεκριμένο άτομο έχει προβεί κι άλλες φορές σε ανάλογες πράξεις και μάλιστα στο πολύ πρόσφατο παρελθόν» σημειώνει στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης. «Μάθαμε ότι έχει εμπλακεί άλλες τρεις – τέσσερις φορές σε παρόμοια περιστατικά τα οποία διερευνούν οι αρχές, αλλά πλέον η ιστορία έχει περάσει στα χέρια της αστυνομίας οι άνθρωποι της οποίας ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν. Ο συνάδελφος πριν από λίγο τελείωσε από την Ασφάλεια του Ευόσμου όπου έχει μεταφερθεί ο δράστης και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης» συμπληρώνει.

Σε συνέχεια των περιστατικών αυτών, ο Κ. Λεοντιάδης, αναφέρεται και σε άλλα ανάλογα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών ταξί ειδικότερα της βραδινές ώρες. «Το έχουμε συναντήσει πολλές φορές αυτό το φαινόμενο, να μας απειλούν δηλαδή με όπλο ή με μαχαίρι με σκοπό να μας αφαιρέσουν χρήματα. Και αν είναι για τα 50 ή 60 ευρώ εντάξει, το ζήτημα να μην θρηνήσουμε θύματα» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes. Επίσης, σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων συμπληρώνει πως «έχουμε ζητήσει κατά καιρός την τοποθέτηση καμερών μέσα στο ταξί, αλλά το ζήτημα σκοντάφτει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ έχουμε ζητήσει και άδεια για την τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας. Από εκεί και πέρα, έχουμε όλα τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που κινείται κάθε μας αυτοκίνητο και αν ο οδηγός του κινδυνεύει, όμως όπως αποδείχτηκε αυτό πολλές φορές δε φτάνει».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά